Συνάντηση με Διευθυντές σχολείων του νομού της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 19 Οκτωβρίου, 2012 18:38

Συνάντηση με Διευθυντές σχολείων του νομού της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με Διευθυντές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού είχε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012, στην Αλεξανδρούπολη


Κύρια θέματα ήταν:

  1. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Αειφόρο Σχολείο» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
  2. Η συνεργασία –συνδιοργάνωση εκδηλώσεων
  3. Η πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών για το έτος 2012-2013.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε στις διακρίσεις που χάρισαν στο νομό το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Αλεξανδρούπολης, κατακτώντας το πρώτο βραβείο πανελλαδικά, και το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας, καταλαμβάνοντας την 8η θέση, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αειφόρο σχολείο».

«Η διάκριση των μαθητών μας ήρθε ως επιβράβευση προς τα ίδια τα παιδιά, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, τη διάθεση που επέδειξαν για συμμετοχή, το χρόνο που αφιέρωσαν εκτός τυπικού σχολικού προγράμματος, κυρίως όμως για όσα διδάχτηκαν μέσα από τις δράσεις του προγράμματος «Αειφόρο Σχολείο». Η πείρα μας λέει πως τα παιδιά δεν είναι απλώς πρόθυμα, αλλά είναι κι ανυπόμονα για να παίξουν το δικό τους ρόλο. Όμως χρειάζονται για αυτό ενημέρωση, ενθάρρυνση, στήριξη και βοήθεια από τους δασκάλους τους. Αυτό το πρόγραμμα έχει σα στόχο να δώσει ακριβώς αυτή τη δύναμη στα παιδιά. Πρέπει να νιώσουν εκείνο το συναίσθημα της ικανοποίησης που νιώθει κανείς όταν κάνει κάτι καλό και σωστό. Αυτό είναι το δικό μας χρέος, των γονιών, των δασκάλων, της τοπικής κοινωνίας.» είπε στους εκπαιδευτικούς η κα Νικολάου.

Στη συνέχεια, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου ενημέρωσαν τους παριστάμενους για τις δράσεις που πραγματοποίησε η υπηρεσία σχετικές με θέματα πολιτισμού, υγείας, διατροφής και αθλητισμού. Οι δε υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου – Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης αναφέρθηκαν σε δράσεις που έλαβαν χώρα και σχετίζονται με την καταναλωτική συνείδηση, κι οι υπάλληλοι του Τμήματος Δια Βίου μάθησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης σε δράσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση. Διερευνήθηκε η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα των σχολικών εκδρομών, επειδή οι εκδρομές εκτός νομού εγκρίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη, η κα Νικολάου ζήτησε να υπάρξει άριστη συνεργασία και συντονισμός ώστε να επιτευχθεί ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των διαδικασιών. Ζήτησε, επίσης, μαθητές και καθηγητές να επαναπροσδιορίσουν τον σκοπό και τον χαρακτήρα των εκδρομών και να αναζητήσουν προορισμούς εντός Ελλάδας. «Είναι γνωστή σε όλους μας η σημασία και η αξία των σχολικών εκδρομών για την πνευματική και τη σωματική ανάπτυξη του νέου ανθρώπου, ο μορφωτικός και ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας τους. Οι σχολικές εκδρομές, τόσο οι περίπατοι όσο και οι πολυήμερες, πρέπει να έχουν θέμα, να διατηρούν τον εκπαιδευτικό – μορφωτικό χαρακτήρα τους. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στο αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών, κυρίως των πολυήμερων, ενώ ειδικά στις δύσκολές οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, καλό θα ήταν να προτιμήσουν οι μαθητές προορισμούς της χώρας μας.» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Παναγιώτης Ζιαγάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Μαίρη Τεκτονοπούλου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Σοφία Τσιροπούλου, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Κατερίνα Κεδράκα, Διευθυντές σχολείων.

Αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου 2012, στην Ορεστιάδα, με τους Διευθυντές των σχολείων από Σουφλί έως και Ορμένιο.

 


Συντάκτης Νewsroom 19 Οκτωβρίου, 2012 18:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV