Συμφωνία δήμων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης για αγορά πλοίου

Συντάκτης Νewsroom 10 Ιουνίου, 2011 08:38

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 19:00 στη Σαμοθράκη, το 2ο Διαδημοτικό Συμβούλιο των Δήμων Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης, με μοναδικό θέμα την αγορά πλοίου προκειμένου να επιλυθεί το μόνιμο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την πόλη της Αλεξανδρούπολης.


Ομόφωνα, πλην της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία δεν παρέστη στο συμβούλιο, έγινε δεκτή η πρόταση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, από όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους και των δύο δημοτικών συμβουλίων για την αγορά πλοίου 120 θέσεων. Τα χαρακτηριστικά, οι ιδιότητες ως και το τίμημα κυμαινόμενου (από 800.000 ευρώ έως 1.100.000 ευρώ) θα προσδιοριστούν από 9μελή επιτροπή που συγκροτήθηκε και αποτελείται από έναν δημοτικό σύμβουλο κάθε παράταξης και τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Μετά τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του νομικού σχήματος ναυτικής εταιρίας ή κοινοπραξίας, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να αναδειχθεί η εταιρία που θα ναυπηγήσει το καινούριο πλοίο.

 


Συντάκτης Νewsroom 10 Ιουνίου, 2011 08:38

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV