Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Έβρου στην Τουριστική – Πολιτιστική Έκθεση expo-Aegean 2013

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2013 06:31

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Έβρου στην Τουριστική – Πολιτιστική Έκθεση expo-Aegean 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Λέσβο η Τουριστική – Πολιτιστική Έκθεση expo-Aegean 2013 που πραγματοποιήθηκε στην μαρίνα της Μυτιλήνης από 14 έως 17 Ιουνίου 2013. Το Επιμελητήριο Έβρου, δραττόμενο της ευκαιρίας να προβάλλει τα παραγόμενα προϊόντα του τόπου και να επωφεληθεί από τις παράλληλες εκδηλώσεις, συμμετείχε στην έκθεση με αποστολή εκπροσώπων και χρήση εκθεσιακού περιπτέρου.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αθανάσιος Χρυσόπουλος και Αθανάσιος Μπαχαρίδης που συμμετείχαν επίσης στην 14η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Διάσκεψη Μεταφορών, η οποία οργανώθηκε παράλληλα από τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, αναδεικνύοντας τους προβληματισμούς και τις προκλήσεις που αφορούν στις νησιωτικές μεταφορές. Στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων, με δυνατότητα κοινής προβολής τους στην παγκόσμια αγορά. Σε συνέχεια αυτής της δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις επιχειρηματιών από τις δύο χώρες προκειμένου να προαχθούν αμοιβαία επικερδείς συμφωνίες συνεργασίας. Η έκθεση expo-Aegean 2013, στην οποία συμμετείχαν 90 εκθέτες από την ηπειρωτική Ελλάδα, από τα ελληνικά νησιά και από την Τουρκία, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα πέντε φορέων: 1) από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, β) από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), 3) από το Επιμελητήριο Λέσβου, 4) από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο και 5) από το Δήμο Λέσβου.


Στην expo Aegean συμμετείχαν όλων των ειδών επιχειρήσεις παραγωγής εμπορίου και μεταποίησης, βιοτεχνίες, συνεταιρισμοί, ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, επιμελητήρια και Ο.Τ.Α. από την Ελλάδα και την Τουρκία. Ταυτόχρονα με τις εμπορικές δραστηριότητες και τις b2b συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες επιχειρηματικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων:  Διεθνές Συνέδριο Μεταφορών & Logistics, Forum συμμετεχόντων εκθετών και επισκεπτών για Εμπόριο – Μεταφορές καθώς επίσης και Forum συμμετεχόντων εκθετών και επισκεπτών για Τουρισμό. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ακόμη εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συναυλίες στις οποίες συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες.


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουνίου, 2013 06:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV