ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συντάκτης Νewsroom 4 Ιουλίου, 2010 12:10

Συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες της 03/07/2010, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αλεξ/πολης, ένας αλλοδαπός διακινητής και δεκατέσσερις λαθρομετανάστες.

Ειδικότερα, περί την 14.40΄ ώρα της 03-07-2010, Αστυνομικός που βρισκόταν στο Τελωνείο Κήπων, διέκρινε δύο οχήματα, πλήρη επιβατών, να εξέρχονται από την Επαρχιακή Οδό Πέπλου – Κήπων και να εισέρχονται στην Εγνατία Οδό, με κατεύθυνση την Αλεξ/πολη. Τα οχήματα εντοπίσθηκαν και στο 17ο χλμ. της Εγνατίας Οδού, δόθηκε σήμα στάσης στους οδηγούς τους, οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους.


Ο οδηγός του ενός οχήματος, μετά το σημείο ελέγχου, εγκατέλειψε αυτό και τράπηκε σε φυγή. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν έξι λαθρομετανάστες.

Το δεύτερο όχημα, ακολουθούμενο από περιπολικό της Υ.Α. Αλε/πολης, με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς Κομοτηνή. Με τη συνδρομή περιπολικών Υπηρεσιών της Α.Δ. Ροδόπης, στους σηματοδότες της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, ο οδηγός, 25χρονος αλλοδαπός, το εγκατέλειψε, τράπηκε σε φυγή και τελικά, συνελήφθη, μετά από πεζή καταδίωξη από Αστυνομικό της Υ.Α. Αλεξ/πολης. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν οκτώ λαθρομετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι:

Ο συλληφθείς κατηγορήθηκε στο παρελθόν για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών θα ελάμβανε, μετά την άφιξή τους στην Αθήνα, το ποσό των 800,00 €.

Τα δύο αυτοκίνητα εκλάπησαν την 29 και 17/06/2010, αντίστοιχα από περιοχές της Αττικής.

Οι λαθρομετανάστες, την 03-07-2010 εισήλθαν λάθρα στη Χώρα, μέσω παρέβριας περιοχής Τυχερού. Για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν μετά την άφιξή τους στην Αθήνα από 1.250,00 έως 2.500,00 €, αναλόγως της χώρας καταγωγής τους.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των εκατό Ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του διακινητή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών


Συντάκτης Νewsroom 4 Ιουλίου, 2010 12:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV