Συλλήψεις για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών σε Έβρο και Δράμα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Απριλίου, 2020 20:19

Συλλήψεις για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών σε Έβρο και Δράμα

Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Δράμας 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 21 φυτά κάνναβης και 155 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (28-4-2020), στους νομούς Έβρου και Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, ένας ημεδαπός και δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνιακού κώδικα, κατά περίπτωση.


Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στη Δράμα, αστυνομικοί των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν είκοσι ένα (21) φυτά κάνναβης, ύψους από 5 έως 25 εκατοστά.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στον Έβρο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, μετά από αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών, συνέλαβαν τις δύο ημεδαπές, διότι στο πλαίσιο επιχείρησης εντόπισαν την μια από αυτές να επιβαίνει σε λεωφορείο και να μεταφέρει μια συσκευασία με 155 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και την δεύτερη δράστιδα να αναμένει σε στάση λεωφορείου προκειμένου να παραλάβει τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στην κατοχή της δράστιδας που επέβαινε στο λεωφορείο βρέθηκαν 16 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.  

Κατασχέθηκαν τα φυτά κάνναβης, οι ποσότητα ναρκωτικών και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Απριλίου, 2020 20:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV