Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από όλη την Ελλάδα

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 3 Μαρτίου, 2020 16:06

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από όλη την Ελλάδα

Αθλητικοί σύλλογοι από διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, πολιτιστικοί σύλλογοι, πόλεις του Έβρου και όχι μόνο συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης που θα σταλθούν και θα μοιραστούν στις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου τις τελευταίες μέρες.

Δήμος Αλεξανδρούπολης:

«Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη δημιουργήθηκαν δύο (2) σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής, ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής φροντίδας:


Στην Αλεξανδρούπολη, στον χώρο του Πολυκοινωνικού, Καρτάλη 2, τηλ. επικοινωνίας: 2551026298 & 694-530-9494
● Στις Φέρες, στο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος, Πλατεία Ελευθερίας 1, τηλ. επικοινωνίας: 2555350070 & 6937407160.

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται οργανωμένα στους παραπάνω χώρους, και θα παραδίδονται στους προϊσταμένους και τους διοικητές των τμημάτων της αστυνομίας και του στρατού για να διανέμονται όπου υπάρχει ανάγκη.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την υποστήριξη των παραπάνω διαδικασιών, παρακαλούνται να απευθύνονται στα ίδια τηλέφωνα, προκειμένου να αξιολογείται και να αξιοποιείται κατάλληλα η προσφορά τους».

Δήμος Σαμοθράκης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ο Δήμος Σαμοθράκης παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις Καστανιές του Ν.Έβρου.
Προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,που επιχειρούν στην περιοχή,ξεκινάει από αύριο τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Κοινότητας και στο ΚΕΠ του Δήμου.
Παρακαλούνται οι φορείς,σύλλογοι,επαγγελματίες και απλοί δημότες,να προσφέρουν είδη,όπως φρυγανιές,κονσέρβες,μπισκότα,κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά,αναψυκτικά,χυμούς κ.τ.λ,όπως επίσης και είδη προσωπικής υγιεινής.

Ευχαριστούμε».

Πλατφόρμα επικοινωνίας για αποστολή βοήθειας από Δήμο Διδυμοτείχου:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScC6XiZuU-D3DwMDI-V-W-38bcJcuyrl_3WGsSMx-lTQ0y1cQ/viewform?fbclid=IwAR0YIEhvw4kkUcy9RhbL2JRRmGMa1GoHzFvzrc6ezxk9sDMGCiNi6MEb0qA

Σύλλογος ποντίων βορείου Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»:

«Σύλλογος Ποντίων Β.Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»
Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ»
Είμαστε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας…!!! Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για όλους αυτούς που δίνουν μάχη κρατώντας τα σύνορα μας ασφαλή…!!! (νερά κρουασάν καφέδες)».

Δράμα BIANCO MONTE (Ομάδα χάντμπολ):

Ακολουθεί η ενημέρωση της ομάδας στο Facebook: «Ο Σύλλογος μας θα συνδράμει στην μεγάλη προσπάθεια, που κάνουν όλα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας στα σύνορά μας. Καλούνται τα μέλη, οι φίλαθλοί μας και όσοι επιθυμούν, να προσφέρουν τα κάτωθι προϊόντα: Διάφορα σνακς, αντισηπτικά χεριών, υγρά μαντηλάκια, νερά, χυμούς, μπισκότα, ξηρούς καρπούς.
Όλα τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν Τετάρτη και Πέμπτη 18:15-20:15 στο ΑΠΚ Κραχτίδης.
Στα δύσκολα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Π.Α.Ε Ολυμπιακός:

«Η Π.Α.Ε Ολυμπιακός συμμεριζόμενη τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας στέλνει άμεσα στα σύνορα 3 νταλίκες με νερό, φρούτα, αναψυκτικά και αναλώσιμα για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δίπλα τους θα βρεθεί και ομάδα εθελοντών της Π.Α.Ε Ολυμπιακός όπως συμβαίνει πάντα όταν υπάρχει ανάγκη.

Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στον Έβρο και ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί δίπλα σε αυτούς που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και θα τους παρέχουμε ότι χρειαστεί.»

Σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής Αχαΐας:

«Ο σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής νόμου Αχαΐας παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Έβρου θα καταθέσει αύριο το πρωί οικονομική ενίσχυση στον αντίστοιχο σύλλογο Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα θα προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε αυτούς που κάτω από δύσκολες συνθήκες φυλάσσουν τα σύνορα στον Έβρο».

ΟΕΒΕ Ξάνθης:

«Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ες καλό μήνα και καλή Σαρακοστή

Η ΟΕΒΕ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΒΡΟ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ…

Τα είδη που μαζεύονται είναι:

νερά, χυμοί, αναψυκτικά, μπισκότα, αντισηπτικά μαντηλάκια, σνακ

Η συλλογή θα γίνεται στα γραφεία της ΟΕΒΕ, ακριβώς δίπλα στα ΕΛΤΑ στον 1ο όροφο και ώρες: 11:00-14:00 από σήμερα. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΙΡΗ

Ο ΓΓ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ».

Σέρρες Δήμος Σιντικής:

«Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ
Ο Δήμος Σιντικής από αύριο ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΝΕΙ (σπαστούς Καφέδες, Νερά , Χυμούς, Κρουασάν, σνακ, κλπ ) για ΑΠΟΣΤΟΛΉ τους στα ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ που φυλάνε τα Βόρεια σύνορά μας!!!!
Σημεία συγκέντρωσης οι κατα τόπους Αντιδημαρχίες και Δημαρχείο (στα ΚΑΠΗ)».

Δήμος Καβάλας:

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος αναφέρει:

«Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια που καταβάλλουν τις τελευταίες ώρες οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, για τη φύλαξη των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η συλλογή προμηθειών στο Δημαρχείο Καβάλας και στο δημοτικό κατάστημα Κρηνίδων.

Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη:

– Νερά
– Χυμούς
– Αναψυκτικά
– Μπισκότα
– Σνακς
– Ξηρούς Καρπούς
– Τσιγάρα
– Υγρά μαντηλάκια
– Αντισηπτικά διαλύματα

Η κρισιμότητα των στιγμών, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων μας».

Η εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στέλνει βοήθεια στους άνδρες του στρατού, της αστυνομίας και του λιμενικού.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Superfoods αναφέρει:

«Με πλήρη συναίσθηση των δύσκολων ωρών που περνάει η Πατρίδα μας και με αίσθημα ευθύνης προς τους άντρες των σωμάτων ασφαλείας που υπερβάλουν εαυτούς για την ασφάλεια των συνόρων μας, η εταιρεία μας Superfoods S.A είναι δίπλα στις προσπάθειες και στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, και στέλνει άμεσα συμπληρώματα διατροφής
βασισμένα στις υπερτροφές για ενέργειατόνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Από τον Έβρο ως το Καστελόριζο χιλιάδες άντρες του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού στηρίζουν την Ελλάδα. Χρέος των υπόλοιπων Ελλήνων είναι να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

Σημεία συγκέντρωσης υλικών ανά περιοχές:

Ορεστιάδα-Τελωνείο Καστανεών

Διδυμότειχο-Ένωση αγροτικού συνεταιρισμού

Σουφλί-ΚΑΠΗ

Τυχερό-Δημαρχείο

Φέρες-Σύλλογος Αγίας Σοφίας

Υλικά: Μάσκες, νερό, γάντια μίας χρήσης λάτεξ, αντισηπτικά, κονσέρβες, ξηρούς καρπούς, ταϊράπ μεγάλα, οινόπνευμα φαρμακευτικό ( λευκό), σπαστό καφέ, κρύα σάντουιτς, μπισκότα, κρουασάν, χυμούς, φακούς, μπαταρίες για φακούς.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 3 Μαρτίου, 2020 16:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV