Στο studio του Ράδιο Έβρος οι παίκτριες της Εθνικής Ελλάδας Χατζηνικολάου και Κιόση

Συντάκτης Νewsroom 19 Ιουνίου, 2012 16:49

Στο studio του Ράδιο Έβρος οι παίκτριες της Εθνικής Ελλάδας Χατζηνικολάου και Κιόση


Την πρώτη τους… εμφάνιση εκτός γηπέδου έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης η αρχηγός της Εθνικής γυναικών Μαρία Χατζηνικολάου και η έμπειρη Ελένη Κιόση, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στα στούντιο του «Ράδιο Έβρος» στην Ορεστιάδα και την εκπομπή «Στον ρυθμό της ημέρας» με θέμα τους αγώνες της Εθνικής γυναικών στο τελευταίο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ (21-23/6).

Αμφότερες οι αθλήτριες μίλησαν για τους στόχους και την πορεία της Εθνικής, ενώ ζήτησαν και τη συμπαράσταση του κόσμου της Ορεστιάδας και των γύρω περιοχών με την παρουσία τους στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο αθλητριών:


Μαρία Χατζηνικολάου:
«Προσωπικά κατάγομαι από την Ορεστιάδα και μου είναι πολύ ευχάριστο που επιστρέφω εδώ για τους αγώνες της Εθνικής από την Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο. Θα παίξουμε με την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Τσεχία, τρεις ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει ξανά, τις γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν. Γενικά σε αγωνιστικό επίπεδο η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται σε μία φάση ανανέωσης με πολλά νέα κορίτσια και 2-3 έμπειρες, όπου προσπαθούμε να δέσουμε ως σύνολο και να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα.


Το θετικό είναι ότι στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Λιγκ δείξαμε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό μας δίνει ικανοποίηση. Ο πρώτος αγώνας μας είναι ίσως και ο πιο δύσκολος, γιατί η Ολλανδία αγωνιστικά βρίσκεται πολλά επίπεδα πάνω από εμάς, αλλά σε κάθε ματς που παίξαμε εναντίον της, προσπαθήσαμε για το καλύτερο και νομίζω ότι κάθε φορά τους βάζαμε λίγο μεγαλύτερα εμπόδια.

Πλέον, τις υποδεχόμαστε στην Ορεστιάδα, παίζουμε εντός έδρας και σίγουρα με την υποστήριξη του κόσμου η ψυχολογία μας θα είναι διαφορετική. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και πραγματικά θα θέλαμε να έχουμε μαζί μας τον κόσμο από τις γύρω περιοχές, γιατί θα είναι μια ευκαιρία και για τους ίδιους να δούνε ομάδες που ούτε από την τηλεόραση δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Η πόλη έχει παράδοση στο άθλημα, κάποτε η μισή Εθνική ανδρών προερχόταν από την Ορεστιάδα, πλέον διαθέτει και ένα υπέροχο νέο κλειστό γήπεδο και θα ήταν πολύ ωραίο ο κόσμος να μας τιμήσει με την παρουσία του. Αυτοί οι αγώνες θα είναι σαν μια μικρή γιορτή και μακάρι να έρθουν οικογένειες στο γήπεδο και μικρά παιδιά που πρέπει να συναντούν τον αθλητισμό μέσα από εκδηλώσεις Εθνικών ομάδων».

Ελένη Κιόση:
«Η πρεμιέρα με την Ολλανδία είναι σίγουρα η πιο δύσκολη από τις τρεις αναμετρήσεις, όμως, ακολουθούν και τα ματς με το Ισραήλ και την Τσεχία, ομάδες τις οποίες επίσης γνωρίζουμε καλά. Στην Ορεστιάδα κλείνει αυτός ο κύκλος του Ευρωπαϊκού Λιγκ και θέλουμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Το Ισραήλ είναι μία ομάδα στα μέτρα μας, το έχουμε νικήσει δύο φορές και έχουμε χάσει μία. Θέλουμε να πετύχουμε ορισμένα ακόμα θετικά αποτελέσματα και για εμάς, αλλά και για τον κόσμο που ελπίζουμε να έρθει να μας δει στο γήπεδο.

Από την άλλη, η Τσεχία με την οποία θα ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, αγωνιστικά βρίσκεται κάποια επίπεδα ψηλότερα από εμάς, έχει διάρκεια στο παιχνίδι της και αποτελεί σταθερή αξία στο χρόνο, αλλά κάθε φορά που παίζουμε μαζί της, της δημιουργούμε προβλήματα και μάλιστα στο ένα ματς παραλίγο να την κερδίσουμε, αλλά τελικά ηττηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Πιστεύω ότι εντός έδρας με την παρουσία Ελλήνων φιλάθλων στο γήπεδο και με μια δική μας καλή εμφάνιση, μπορούμε και να την κερδίσουμε. Τουλάχιστον μπορούμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα ματς».

Οι δύο αθλήτριες ρωτήθηκαν και για το επίπεδο του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα, όπου δεν έκρυψαν την ελπίδα τους ότι παρά την κρίση, το άθλημα, μπορεί να τα καταφέρει.

«Το γυναικείο βόλεϊ αποτελεί προέκταση όσων συμβαίνουν στη χώρα και δεν θα μπορούσε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Σίγουρα η οικονομική πορεία του αθλήματος είναι φθίνουσα, αλλά και από την πλευρά των αθλητριών και από την Ομοσπονδία, γίνονται προσπάθειες για να τα καταφέρουμε. Είναι λίγο στενάχωρο για τα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα και γι’ αυτό πολλά από αυτά ψάχνουν τρόπους για να παίξουν στο εξωτερικό. Σε επίπεδο σωματείων, ελπίζω οι άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια κράτησαν το άθλημα σε ένα καλό οικονομικό επίπεδο, να μείνουν κοντά και να βοηθήσουν τώρα στα δύσκολα», απάντησε η Κιόση για να προσθέσει η Χατζηνικολάου: «Ο αθλητισμός και το βόλεϊ που μας αφορά άμεσα, αποτελούν μία μορφή πολιτισμού για την Ελλάδα και δεν γίνεται να τον αφήσουμε να διαλυθεί».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη των αθλητριών της Εθνικής μας Ομάδας πατώντας εδώ.


Συντάκτης Νewsroom 19 Ιουνίου, 2012 16:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV