Στο Ισραήλ σήμερα Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης!

Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2013 11:51

Στο Ισραήλ σήμερα Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους υπουργούς της κυβέρνησης!

Συνάντηση με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, όπου θα πραγματοποιηθεί το διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης της χώρας με το Ισραήλ και η εμβάθυνση της ενεργειακής και αμυντικής συνεργασίας.


Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά ξεκινά με επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος όπου θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο των Επιζόντων Ελληνικής Καταγωγής.

Για τις 10.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί το ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον κ. Νετανιάχου και μετά την ολοκλήρωσή του θα γίνουν κοινές δηλώσεις.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν και οι συναντήσεις ελλήνων και ισραηλινών υπουργών, ενώ θα ακολουθήσει η υπογραφή δέκα συμφωνιών και πρωτόκολλων συνεργασίας.

Αργότερα, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα με τον ισραηλινό ομόλογο του (G2G).  στις 15:00 θα έχει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο και μία ώρα αργότερα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού σε δείπνο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Forum.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Επαφές με ισραηλινούς υπουργούς θα έχει και ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος στις 15:00 συναντάται με την υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν.

Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ για την Αθήνα, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα παραμείνει προκειμένου να μεταβεί αύριο στην Ραμάλα όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής.

πηγή:naftemporiki.gr


Συντάκτης Νewsroom 8 Οκτωβρίου, 2013 11:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV