Στους Καθηγητές Ε. Βαρβούνη και Α. Παντοκράτορα το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του ΔΠΘ

Συντάκτης Νewsroom 30 Ιανουαρίου, 2020 08:48

Στους Καθηγητές Ε. Βαρβούνη και Α. Παντοκράτορα το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του ΔΠΘ

Στους Καθηγητές Εμμανουήλ Βαρβούνη και Αστέριο Παντοκράτορα απονέμεται το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Tο Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα απονεμηθεί στον Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη και στον Καθηγητή Μηχανικής Ρευστών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Αστέριο Παντοκράτορα.

Η τελετή απονομής των Βραβείων θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Συγκλήτου, στο κτίριο Διοίκησης του Δ.Π.Θ. και είναι ανοιχτή στο κοινό.


Το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας του Δ.Π.Θ. θεσπίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος τον Ιούλιο του 2019, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για ενίσχυση/αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του έργου.

Το Βραβείο απονέμεται ανά διετία σε εν ενεργεία μέλος Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π. , Ε.ΔΙ.Π. του Δ.Π.Θ. κατόπιν επιλογής από ειδική Επιτροπή αποτελούμενης από τους Κοσμήτορες των οκτώ Σχολών του Πανεπιστημίου υπό την προεδρία του Αντιπρύτανη που είναι αρμόδιος για τα  Ακαδημαϊκά Θέματα του Δ.Π.Θ.

Στόχος είναι η αναγνώριση της διδακτικής αριστείας, η υιοθέτηση μεθόδων φοιτητοκεντρικής μάθησης και η αναβάθμιση της ποιότητας διδασκαλίας στην ευρύτερη Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Τα κριτήρια για την απονομή του Βραβείου Εξαίρετης Διδασκαλίας είναι πολυσύνθετα και εκτός του ακαδημαϊκού ήθους και της εξέχουσας ακαδημαϊκής συμπεριφοράς, άξιων να προβληθούν ως πρότυπο για τους φοιτητές, είναι η διασύνδεση της έρευνας και της διδασκαλίας, η ευρύτερη απήχηση της διδασκαλίας εκτός του Δ.Π.Θ., η εξέχουσα καθοδήγηση προς τους φοιτητές, η σταθερά ποιοτική και πρωτότυπη διδασκαλία που προωθεί την αποτελεσματική μάθηση, η αξιοποίηση κατάλληλων πηγών και εργαλείων διδασκαλίας και μάθησης.


Συντάκτης Νewsroom 30 Ιανουαρίου, 2020 08:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV