Στον Έβρο δεν περισσεύει κανείς …

Συντάκτης Νewsroom 4 Ιανουαρίου, 2013 09:53

Στον Έβρο δεν περισσεύει κανείς …

Καθημερινές είναι πλέον οι καταγγελίες που καταφθάνουν στην Ένωση μας από συναδέρφους οι οποίοι βιώνουν στον χειρότερο βαθμό την εγκατάλειψη από την πολιτεία.


– Μειωμένοι μισθοί με αλλεπάλληλες και αναδρομικές κρατήσεις.

– Κρατητήρια τα οποία δεν πληρούν καμία προϋπόθεση από αυτές που ορίζει το ΠΔ και παραπέμπουν σε άλλες εποχές, συχνή αιτία στάσεων και εξεγέρσεων .

– Μηδενικά κονδύλια για υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

– Απαρχαιωμένος και κατεστραμμένος στόλος οχημάτων με αποτέλεσμα δεκάδες ατυχήματα το τελευταίο διάστημα ευτυχώς χωρίς θύματα.

– Απλήρωτα υπομνήματα από το 2008 για κινήσεις σε δικαστήρια, μεταγωγές , διανυκτερεύσεις που έχουν πληρωθεί από τις τσέπες συναδέρφων και ακόμα περιμένουν την εκκαθάριση τους. Και σαν να μην φτάνει αυτό κάποιοι ειδήμονες του υπουργείου μας, από την άνεση της καρέκλας τους, χαρακτήρισαν αναδρομικά επιχειρήσεις του 2008-2009 υψίστης εθνικής σημασίας και συμφέροντος, απλές μεταγωγές με αποτέλεσμα όταν αυτές εκκαθαριστούν να αποδοθούν στους συναδέρφους στο 30% της αξίας τους.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι ότι τα ΤΣΦ και η συνέχεια της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΑ στον Έβρο βασίζονται αποκλειστικά στο φιλότιμο των συναδέρφων οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία με οχήματα που κατά την εκτίμηση μας το 80% δεν θα περνούσε επιτυχώς από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και σε συναδέρφους οι οποίοι φυλάνε κρατουμένους με το φάντασμα της διαθεσιμότητας να πλανάται σε μικρή απόσταση πάνω από τα κεφάλια τους.

Και ενώ δεν υπάρχουν κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών ή να αναβαθμίσουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των συναδέρφων, ως εκ θαύματος διατάσσονται μεταγωγές με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία από την Ορεστιάδα για την Αθήνα και δεκαπέντε συνοδούς συναδέρφους για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες των οποίων έχει παρέλθει ο χρόνος κράτησης.

Παρακαλούμε την Ομοσπονδία σε προσεχή συνάντηση με την φυσική μας ηγεσία να θέσει τα σοβαρά αυτά θέματα στον κ. Αρχηγό διότι ούτε οι συνάδερφοι είναι αναλώσιμοι αλλά και στον Έβρο δεν περισσεύει κανείς.

 


Συντάκτης Νewsroom 4 Ιανουαρίου, 2013 09:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV