Στην 14η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα στον εμβολιασμό

Συντάκτης Νewsroom 11 Ιανουαρίου, 2021 17:31

Στην 14η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα στον εμβολιασμό

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων που έχει εμβολιαστεί ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι σήμερα. Παράλληλα, έχει εμβολιάσει επίσης αρκετά άτομα σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Ειδικότερα, μέχρι τις 10 Γενάρη έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού 44.080 στην Eλλάδα. Αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσοστό 0,42% εμβολιασθέντων επί του συνόλου του πληθυσμού της χώρας μας.


Αυτό το ποσοστό την κατατάσσει στην 14η θέση σε σύνολο 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί. Ας σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης είναι 0,31%.

Η Ολλανδία, η Γαλλία και το Βέλγιο αποτελούν τις χώρες με το μικρότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού τους. Ειδικότερα, βρίσκονται χαμηλότερα στη λίστα στην 25η, 26η και 27η θέση αντίστοιχα. Οι Ολλανδοί έχουν εμβολιάσει μόλις το 0,18% του πληθυσμού τους ενώ αυτό το ποσοστό πέφτει στο 0,12% και στο 0,7% για τους Γάλλους και τους Βέλγους

Ερωτηθείς πάντως αν θα μπορεί να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης μέχρι το τέλος του 2021 στην χώρα μας, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απάντησε με βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί «πολύ νωρίτερα».

Σχετικά με τον μικρό αριθμό ατόμων που εμβολιάζονται κάθε μέρα, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές παραπάνω δόσεις. Γι΄αυτό, ο σημερινό στόχος είναι να εμβολιάζονται 8 χιλιάδες άτομα, όπως και συμβαίνει.


Συντάκτης Νewsroom 11 Ιανουαρίου, 2021 17:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV