Στάθμη Των Υδάτων Του Ποταμού Έβρου & Συνεργασία Με Χάσκοβο

Συντάκτης news 11 Φεβρουαρίου, 2010 15:48

Κατά την τελευταία μέτρηση, ώρα 12:00, βρισκόταν

Μέτρηση Όριο επιφυλακής Όριο συναγερμού


Κόμαρα 3,14 4,80 5,20

Πύθιο 4,81 4,70 5,70

Κήποι 4,50 3,60 4,00

Πέταλο 6,40 5,60 6,00

Σχετικά ο αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα, Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Μιχάλης Κογιομτζής δήλωσε: «Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε σε όλο το νομό, έχουμε πάλι υπερβεί και στο Πύθιο το όριο επιφυλακής, ενώ χτες ήμασταν κάτω από το όριο επιφυλακής, και ξεπερνά το όριο συναγερμού στην περιοχή του Πετάλου. Το ευτύχημα είναι ότι ακόμη δεν έχουμε νερά από τον Άρδα.» Και συνέχισε «Έχουμε κάποια μικροπροβληματάκια στο Τυχερό, στα αντλιοστάσια Τυχερού – Γεμιστής, και στον επαρχιακό μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο Κίρκη – Άβαντα όπου εγκλωβίστηκε ένα μικρό φορτηγό. Ήδη βρίσκεται εκεί η πυροσβεστική, η τροχαία και μηχανικός των υπηρεσιών μας. Μικροπροβλήματα έχουμε και στη Θυμαριά. Παρακολουθούμε από κοντά, ισχύει η επιφυλακή, ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός στις κινήσεις δίπλα στο ποτάμι και όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, τουλάχιστον προς στιγμήν.»

———————————————————————————————–

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των γειτονικών νομών Χασκόβου Βουλγαρίας και Έβρου Ελλάδας ο Νομάρχης Χασκόβου κ. Ρούμεν Δάνεβ ενημέρωσε τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη, καθώς και το Δίκτυο Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας, σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και τη ροή των υδάτων στα φράγματα Ιβαΐλοβγκραντ, Στούντεν Κλάντενετς και Κίρτζαλι, και για τις στάθμες των νερών.

Στο έγγραφο επισημαίνονται οι έντονες καιρικές συνθήκες των ημερών (χιόνια 10-11 Φεβρουαρίου, στη συνέχεια βροχές), καθώς και οι αναμενόμενες ποσότητες νερού για το νομό Κίρτζαλι 40-50 lit/τμ και νομό Χασκόβου 30-40 lit/τμ.


Συντάκτης news 11 Φεβρουαρίου, 2010 15:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV