Σοβαρότητα και δουλειά για τον μέλλον του ΔΠΘ συνιστά ο Αντιπρύτανης Φώτης Μάρης

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 19 Μαΐου, 2021 12:26

Σοβαρότητα και δουλειά για τον μέλλον του ΔΠΘ συνιστά ο Αντιπρύτανης Φώτης Μάρης

Τον απολογισμό της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στο νομό Έβρου έκανε σήμερα στο Ράδιο Έβρος ο αντιπρύτανης Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτης Μάρης. Ο κ. Μαρής αναφέρθηκε στη δημιουργία Πέμπτης έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στο Διδυμότειχο με την ίδρυση της σχολής ψυχολογίας αλλά και τη δημιουργία τμήματος εργοθεραπείας στην Κομοτηνή. Χαρακτηριστικά ο κύριος Μαρής είπε πως η σημερινή μέρα αποτελεί ημέρα ανάπτυξης για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο καθώς από το επόμενο έτος θα έχει 22 τμήματα σε πέντε πόλεις.

Συγκεκριμένα για το Διδυμότειχο ο κύριος Μαρής τόνισε ότι χρειάζονται να γίνουν πάρα πολλά για την προετοιμασία της υποδοχής της νέας σχολής κυρίως σε υποδομές. Χαιρέτισε τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Δημάρχου Διδυμοτείχου για παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πανεπιστήμιο προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το τμήμα της ψυχολογίας από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, και σχολίασε και την πρόθεση των τοπικών αρχών να στεγάσουν το τμήμα στις παλιές αποθήκες δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό.
Τις έκρινε, ύστερα από επιτόπια επίσκεψη, παλιές σε κακή κατάσταση και μακριά από το κέντρο της πόλης ενώ πρόσθεσε πως δύσκολα αυτές μπορούν να γίνουν γρήγορα λειτουργικές και ταυτόχρονα να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οι χώροι εκπαίδευσης ενώ και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν βοηθά για άμεσες ενέργειες. Ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου εξέφρασε την επιθυμία του ΔΠΘ να παραχωρηθεί οικόπεδο κοντά στο κέντρο του Διδυμοτείχου προκειμένου να αναλάβει το πανεπιστήμιο την ανέγερση κτηρίων που θα εξυπηρετούν την διοικητική και την ακαδημαϊκή διαδικασία με προδιαγραφές μάλιστα για δύο τμήματα, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω εξέλιξη της παρουσίας του Δημοκρίτειου στην πόλη του Διδυμοτείχου.Ωστόσο συμπλήρωσε πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι άλλαξε η γνώμη του Πανεπιστημίου σχετικά με την παρουσία της νοσηλευτικής αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι καλό θα είναι να υπάρχουν δύο συγγενή τμήματα σε όποια πόλη έχει έδρα για να εξασφαλιστεί η ελάχιστο του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.


Αναφορικά με την Ορεστιάδα και τις προοπτικές εξέλιξης των τμημάτων της ο κύριος Μαρής είπε ότι καλύτερη προσθήκη σχολής για την πόλη της Ορεστιάδας θα ήταν αυτή της σχολής τροφίμων και ποτών.

Ενώ για την στήριξη της Σχολής Δασολογίας και Γεωπονίας της Ορεστιάδας ο κ. Μάρης ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει η σύγκλητος και το Υπουργείο προκειμένου να στηριχθεί η σχολή και να παραμείνει δελεαστική. Ο αντιπρύτανης σε όλους τους τόνους κάλεσε τις αυτοδιοικητικές αρχές να δείξουν σοβαρότητα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να συνεργαστούν με το Πανεπιστήμιο προκειμένου να ενισχυθεί αυτό και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 19 Μαΐου, 2021 12:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV