Σμίκρυνση της “παραμεθορίου” θα επιχειρήσει το Υπουργείο Εσωτερικών

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2011 10:39

Παχιά κρίνεται η ελληνική παραμεθόριος - το αδυνάτισμά της επιβάλλεται!

Σε επανακαθορισμό των γεωγραφικών ορίων στις παραμεθόριες περιοχές μετά τη συνένωση πολλών δήμων, που προέκυψε από τον «Καλλικράτη», προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα, με απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου κ. Ευστ. Μπεργελέ, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να αποτυπωθούν οι αλλαγές στον διοικητικό χάρτη μετά τον «Καλλικράτη», αλλά και να μελετηθεί το ισχύον ειδικό καθεστώς κινήτρων οικονομικών και άλλων.


Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν άδειες, η αυξημένη μοριοδότηση στις προσλήψεις λόγω εντοπιότητας και στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που ίσχυαν εφόσον παρέμεναν στις παραμεθόριες περιοχές επί μία δεκαετία. Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται, για παράδειγμα, στις παραμεθόριες περιοχές απολαμβάνουν ειδικές παροχές, όπως είναι το ειδικό επίδομα παραμεθορίου, στεγαστικά δάνεια με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, ενώ τα έξοδα μεταφοράς της οικοσκευής καλύπτονται από το κράτος.

Σήμερα, ως παραμεθόριες περιοχές θεωρούνται οι νομοί: Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων. Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Φλώρινας, Κιλκίς και Καστοριάς. Στις παραμεθόριες περιοχές συγκαταλέγονται ακόμη ορισμένες περιοχές των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

H επιτροπή θα διατυπώσει προτάσεις για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των κινήτρων στις περιοχές αυτές.

Πηγή: Καθημερινή


Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2011 10:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV