Σε 3 μήνες ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου στους Ψαθάδες – Άρχισαν οι εργασίες

Συντάκτης Νewsroom 3 Απριλίου, 2012 15:21

Σε 3 μήνες ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου στους Ψαθάδες – Άρχισαν οι εργασίες

 


Δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, στο δημαρχείο Σουφλίου και στους Ψαθάδες με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου Μαυρανεζούλη, δημάρχων, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο Σουφλίου στις 10 το πρωί, με θέμα τη μετατόπιση της σιδηροδρομικής γραμμής, και η δεύτερη στους Ψαθάδες, στις 12 το μεσημέρι, με αντικείμενο το δρόμο Μάνδρας-Ψαθάδων.

Ο περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου επισκέφτηκαν την περιοχή των Ψαθάδων και επιθεώρησαν τις εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος Μάνδρα- Ψαθάδες, συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων, στον κάθετο άξονα Αρδανίου- Ορμενίου, οι οποίες ξεκίνησαν μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, από τη νέα εταιρεία που ανέλαβε τη συνέχιση των εργασιών.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης “προτεραιότητα θα δοθεί στο επιμέρους τμήμα Ψαθάδες- νότιος κόμβος Διδυμοτείχου, στο οποίο έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και στο οποίο υπάρχει κατασκευαστική ετοιμότητα καθώς έχει ολοκληρωθεί η, απαραίτητη, μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής”. Ανέφερε ότι “η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κόμβου αναμένεται σε τρεις μήνες”.

Η κα Γεωργία Νικολάου, αντιπεριφερειάρχης Έβρου, δήλωσε ότι “γίνεται προσπάθεια ο κόμβος να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου, ενώ το συνολικό έργο σε περίπου 14 μήνες”. Επίσης, υποσχέθηκε ότι “η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αποκαταστήσει τα σημεία του οδοστρώματος που έχουν προβλήματα, ώστε την περίοδο των εορτών να μπορέσουν οι κάτοικοι του Έβρου να ταξιδέψουν με ασφάλεια”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του έργου, το οποίο παρομοίασε με το Γεφύρι της Άρτας και ότι  “η ολοκλήρωση του το συντομότερο δυνατό αποτελεί βασική υποδομή για τον τόπο”.

Επίσκεψη περιφερειάρχη στους Ψαθάδες

 

Ενημέρωση για τα έργα στον κόμβο Ψαθάδων


Συντάκτης Νewsroom 3 Απριλίου, 2012 15:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV