Σε ποιο σημείο θα απολαύσετε εσείς την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο;

Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2011 07:28

Μετά το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο των Περσειδών που μας καθήλωσε χθες κάτω από τον γεμάτο πεφταστέρια ελληνικό ουρανό, σειρά σήμερα παίρνει η Πανσέληνος!


Η φύση και το σύμπαν έχουν βαλθεί να μας βγάλουν όλο το ρομαντισμό από μέσα μας αυτές τις μέρες. Απόψε το βράδυ θα έχει ολόγιομο φεγγάρι, γι΄αυτό σηκώστε το κεφάλι ψηλά, βρείτε μια καλή θέση και απολαύστε το. Είτε μόνοi σας είτε με παρέα, το αυγουστιάτικο φεγγάρι –το μεγαλύτερο του έτους-, θα σας χαιρετά περήφανα από τον έναστρο ελληνικό ουρανό.
Και αν ανήκετε στους ακόμα πιο… ρομαντικούς του είδους, τότε μπορείτε να υποδεχτείτε την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε 75 ιδιαίτερους και δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, όπου απόψε θα συναντήσετε και άλλους λάτρες της σελήνης!
Απλά επιλέξτε τοποθεσία, πάρτε μαζί σας καλή παρέα, βρείτε μια καλή θέση και… απολαύστε το.
Δείτε με ακρίβεια τους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τις εκδηλώσεις :
  1. Ξάνθης ΛΑ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων 12-8-2011: Αστροβραδιά-παρατήρηση του βραδινού ουρανού. 13-8-2011: 19.00 μ.μ. Ιστορικός περίπατος-Αστροβραδιά
  2. Έβρου ΙΘ’ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης 20.00 μ.μ..έως 24.00: Εκδήλωση με τζαζ μουσική
  3. Έβρου (Νήσος Σαμοθράκη) ΙΘ’ ΕΠΚΑ Ιερό Μεγάλων Θεών Σαμοθράκης 20.00 μ.μ. έως 24.00: Ο χώρος ανοικτός για το κοινό
  4. Στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης στη Δράμα, το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας θα παρουσιάσει μουσική παράσταση με τίτλο «Κοντά στο Διόνυσο με το φεγγάρι».
  5. Στη Θάσο θα παραμείνει ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα διοργανωθεί μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι.
Πηγές: star.gr, Ελευθεροτυπία

 

 


Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2011 07:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV