Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης

Συντάκτης Νewsroom 11 Σεπτεμβρίου, 2020 08:51

Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ

Σε λειτουργία έχει τεθεί από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου η εφαρμογή για την υποβολή αιτημάτων πληρωμής για την υλοποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης έπειτα από τις διαρκείς προσπάθειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Οι δικαιούχοι του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης – δράσεις 4.1.1 και 4.1.3) μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr. Προς το παρόν το αίτημα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι και το στάδιο του ελέγχου ορθότητας ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να καταστεί διαθέσιμη η οριστικοποίηση και υποβολή του.


Τα Σχέδια Βελτίωσης συνιστούν το βασικό επενδυτικό μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και αποτελούν το κύριο μέσο για την επίτευξη του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της πατρίδας μας μέσα από την εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας. 

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα ένταξης σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους στα Σχέδια Βελτίωσης, αυξήθηκε η δημόσια δαπάνη του μέτρου από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι σε συνδυασμό και με το πρώτο στο είδος του χρηματοδοτικό ταμείο που συγκρότησε το Υπουργείο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (Ταμείο Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης) που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χρηματοδοτικός πυλώνας των Σχεδίων Βελτίωσης για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας.


Συντάκτης Νewsroom 11 Σεπτεμβρίου, 2020 08:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV