Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η προώθηση των ενδιαφερόντων της Περιφέρειάς μας (ηχητικό)

Συντάκτης Νewsroom 21 Σεπτεμβρίου, 2011 11:31

“Ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο διακίνησης εμπορευμάτων, που θα μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και τα στενά του Βοσπόρου” θα μπορούσε να γίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, που παρουσίασε και συζήτησε στην Αθήνα τις προηγούμενες δυο ημέρες ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Γιοχάνες Χάν, και την ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων του τριήμερου συνομιλιών βρέθηκαν η πορεία του ΕΣΠΑ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται όσον αφορά στην απορροφητικότητά του, καθώς και οι προοπτικές εξέλιξής του.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννακίδης σε τηλεφωνική συνομιλία, που είχε σήμερα με το Ράδιο Έβρος, απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ είναι η απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη έργων σ’αυτό.

Να σημειωθεί, ότι η χθεσινή συνάντηση σήμανε την έναρξη μιας σειράς μελλοντικών συναντήσεων με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συνδράμουν στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας προτείνοντας και  εφαρμόζοντας μεθόδους που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινή ευρωπαϊκή εμπειρία.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών στην Αθήνα ο κ. Γιαννακίδης είχε συνάντηση και με τον πρ. της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του προς το θεσμό της περιφέρειας, ο οποίος, σύμφωνα με την άποψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα έπρεπε να ενισχυθεί περισσότερο.

 

Συνέντευξη Άρη Γιαννακίδη στο Ράδιο Έβρος στις 21 Σεπτεμβρίου 2011

 

Επιμέλεια: Πόπη Κουρτίδη


Συντάκτης Νewsroom 21 Σεπτεμβρίου, 2011 11:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV