Σε ετοιμότητα η Αλεξανδρούπολη για την αντιμετώπιση πιθανών δασικών πυρκαγιών

Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2011 07:43

Σε ετοιμότητα η Αλεξανδρούπολη για την αντιμετώπιση πιθανών δασικών πυρκαγιών

Συνεδρίασε, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο με θέμα το Τοπικό Σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ», υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστου Γερακόπουλου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου, της ΧΙΙ Μεραρχίας Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, εθελοντικές ομάδες, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.


Στις δηλώσεις του ο κ. Γερακόπουλος ανέφερε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες, τόσο από πλευράς του Δήμου όσο και από εθελοντικές ομάδες ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπυρική προστασία, με τη δημιουργία υποδομών και αντιπυρικών ζωνών. Ακόμη, κάλεσε όλους τους δημότες να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε ο καθένας ξεχωριστά να φροντίζει για την αντιπυρική ασφάλεια του σπιτιού του, της αυλής του και της γειτονιάς του.

Ο κ. Γερακόπουλος, αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόταση του Τοπικού Διαμερίσματος Μάκρης, ώστε να εξασφαλιστεί η είσοδο και έξοδος από τους παράδρομους της Εγνατίας Οδού για την πρόσβαση των παραθεριστών από και προς την παραλία των Δικέλλων.   Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε η οργάνωση άσκησης ετοιμότητας για την εκκένωση των κατασκηνώσεων, η κοινή συνάντηση με όλες τις εθελοντικές ομάδες, καθώς και η σύνταξη ομόφωνου αιτήματος προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για την υλοποίηση της πρότασης που αφορά στην είσοδο και έξοδο της περιοχής των Δικέλλων.

 


Συντάκτης Νewsroom 28 Ιουνίου, 2011 07:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV