Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός απονομής σήματος για γάλα και γαλακτοκομίκα

Συντάκτης Νewsroom 4 Οκτωβρίου, 2013 10:00

Σε δημόσια διαβούλευση ο κανονισμός απονομής σήματος για γάλα και γαλακτοκομίκα

Σε δημόσια διαβούλευση, θέτει σήμερα, το δεύτερο κανονισμό ελέγχου και απονομής ελληνικού σήματος που αφορά στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για το συντονισμό των διαδικασιών για την απονομή του σήματος ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, έχοντας ήδη εκδώσει σχέδιο κανονισμού για την απονομή του ελληνικού σήματος στα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης είναι η 25η Οκτωβρίου 2013.


Με τον υπό διαβούλευση κανονισμό ορίζεται ως Φορέας Απονομής και Ελέγχου του Σήματος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα (ΕΛ.Γ.Ο. – Δήμητρα) και καθορίζονται με λεπτομέρεια όλες οι ειδικότερες προϋποθέσεις για την απονομή και τη χρήση του ελληνικού σήματος στα σχετικά προϊόντα.

Η Επιτροπή, δεδομένης της σπουδαιότητας του προτεινόμενου Κανονισμού για την προστασία της ελληνικότητας των προϊόντων της χώρας, καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους στις διατάξεις του.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ή επιχειρήσεις να υποβάλουν τις προτάσεις τους και για τα λοιπά ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στη Δ/νση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gge.gr. Οι προτάσεις πρέπει να είναι σαφείς και συγκεκριμένες και να περιέχουν, σύμφωνα με το νόμο, εκτός από την κατηγορία προϊόντων/υπηρεσιών, πιθανές προϋποθέσεις απονομής σήματος και πιθανούς φορείς απονομής και ελέγχου σήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα, θεσπίστηκε με το νόμο 4072/2012 το «σήμα ελληνικού προϊόντος».

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων. Το σήμα θα ταυτοποιεί την ελληνική προέλευση προϊόντων και υπηρεσιών διαφόρων κατηγοριών

Πηγή:www.capital.gr


Συντάκτης Νewsroom 4 Οκτωβρίου, 2013 10:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV