Σε δεινή θέση το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Πολλά τα κρούσματα στο προσωπικό

Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2020 11:28

Σε δεινή θέση το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Πολλά τα κρούσματα στο προσωπικό

Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκεται το νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς η διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο έχει ως αποτέλεσμα πολλά θετικά κρούσματα στο προσωπικό

Περίπου 40 κρούσματα θετικά έχουν βρεθεί στο προσωπικό του νοσοκομείου και έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα. Τα κρούσματα αφορούν και σε γιατρούς και σε νοσηλευτές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κανένα από αυτά δεν χρήζει νοσηλείας έως τώρα.

Όπως είναι αναμενόμενο αυτό έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου με το υπόλοιπο προσωπικό να μετακινείται από κλινική σε κλινική διαρκώς προσπαθώντας να καλυφθούν όσο γίνεται τα κενά. Πολλά είναι τα τμήματα στα οποία έχουν βρεθεί κρούσματα, ωστόσο η χειρουργική κλινική είναι από τις μονάδες όπου έχουν βρεθεί πολλά θετικά κρούσματα στο προσωπικό, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως η Τεχνική Υπηρεσία και οι Διοικητικές Υπηρεσίες έχουν αποδυναμωθεί. Παράλληλα αναφορικά με τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, μεταφέρονται προς το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.


Έχουν σταματήσει οι άδειες και τα ρεπό, καλούμε προσωπικό από άδειες, δουλεύουμε με προσωπικό ασφαλείας. Το προσωπικό μετακινείται συνεχώς, προσπαθούμε πολύ να καλύπτουμε όσα κενά προκύψουν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και έρχονται και γιορτές” αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Έφη Μπουτζίκα. “Αν προκύψουν και άλλα κρούσματα στο προσωπικό τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Μπορεί κάποιος να καταλάβει αν έχουμε 50 κρούσματα θετικά τι σημαίνει για ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με 200 άτομα προσωπικό να εργάζεται κυκλικά“.

Σημειώνεται ότι με εντολή διοικητή πραγματοποιείται ήδη ιχνηλάτηση και rapid tests στο προσωπικό του νοσοκομείου και αναμένεται μέχρι σήμερα το μεσημέρι να είναι γνωστά τα αποτελέσματα στο σύνολο του προσωπικού.


Συντάκτης Νewsroom 17 Δεκεμβρίου, 2020 11:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV