Σε έξαρση οι εξαπατήσεις πολιτών – Πολλαπλές προσπάθειες εξαπάτησης στην Ορεστιάδα, θύμα απάτης ηλικιωμένη

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2022 15:10

Σε έξαρση οι εξαπατήσεις πολιτών – Πολλαπλές προσπάθειες εξαπάτησης στην Ορεστιάδα, θύμα απάτης ηλικιωμένη

Σε έξαρση και πάλι οι εξαπατήσεις πολιτών από επιτήδειους σε όλη την Περιφέρεια, όπως καταγράφεται και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις των αστυνομικών αρχών και μάλιστα με λεία πολύ υψηλά χρηματικά ποσά.

Για την περιοχή της Ορεστιάδας συγκεκριμένα μόλις πριν λίγες ημέρες καταγράφηκε περιστατικό με εξαπάτηση ημεδαπής από επιτήδειο που προσποιούμενος στρατιωτικό της απέσπασε σταδιακά συνολικά ποσό κοντά στα 70.000 ευρώ και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που σχετική απάτη λαμβάνει χώρα στην περιοχή.

Μόλις χθες, Πέμπτη 31 Μαρτίου στην περιοχή της Ορεστιάδας σημειώθηκε εξαπάτηση ηλικιωμένης με την γνωστή πλέον μέθοδο εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου όπου άγνωστοι προσποιούνται συγγενικά πρόσωπα του υποψήφιου θύματος ή/και γιατρούς, αστυνομικούς και αναφέρουν πως το συγγενικό πρόσωπο του θύματος ενεπλάκη σε ατύχημα ζητώντας παράλληλα χρηματικά ποσά για υποτιθέμενη χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα χθες πάρα πολλοί πολίτες στην περιοχή της Ορεστιάδας είχαν αναφέρει την ίδια μέρα σχετικές προσπάθειες εξαπάτησης στους ίδιους κατά κύριο λόγο με κλήση από άγνωστο αριθμό και πρόσωπο που φαίνεται να κλαίει όταν τα υποψήφια θύματα απαντούσαν στην κλήση. Τελικά θύμα των δραστών έπεσε η ηλικιωμένη από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ.


Συνολικά τρεις νέες απάτες με διάφορες μεθόδους στις περιοχές της Ορεστιάδας, της Ξάνθης και της Καβάλας κάνουν γνωστές οι αστυνομικές αρχές στο τελευταίο δελτίο τύπου. Και οι τρεις απάτες έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες (29 και 31 Μαρτίου):

Ορεστιάδα: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 31-3-2022, εξαπάτησαν ηλικιωμένη στην Ορεστιάδα. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα αναφέροντας ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί σε ατύχημα και ζητώντας χρήματα για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Με αυτό τον τρόπο ο δράστης κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ σε άγνωστη συνεργό του, η οποία μετέβη στην οικίας της παθούσας, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Ξάνθη: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 29-3-2022, εξαπάτησαν ημεδαπή σε οικισμό της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές σχετικά με αγγελία πώλησης που είχε αναρτήσει η παθούσα, επικοινώνησαν μαζί της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις κατάφεραν να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς της και να μεταφέρουν από δύο τραπεζικούς της λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.320 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Μύκης.

Καβάλα: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δραστών που διέπραξαν απάτη σε βάρος ημεδαπής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 31-3-2022, εξαπάτησαν ημεδαπή στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, οι δράστες απέστειλαν μήνυμα (email) στην παθούσα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και με διάφορα τεχνάσματα κατάφεραν να αποσπάσουν τους τραπεζικούς της κωδικούς, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της και να προβούν σε δύο συναλλαγές, ύψους 14.900 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2022 15:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV