Σεμινάριο Κλασικού Τραγουδιού με την Σολίστ της Λυρικής Αντωνία Καλογήρου στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 22 Μαΐου, 2012 14:19

Σεμινάριο Κλασικού Τραγουδιού με την Σολίστ της Λυρικής Αντωνία Καλογήρου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει σεμινάριο Κλασικού Τραγουδιού με την Υψίφωνο και Σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αντωνία Καλογήρου το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης, 14ης Μαΐου 121 στην Αλεξανδρούπολη.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν είτε ενεργά, πραγματοποιώντας δύο μαθήματα με την κα Καλογήρου, είτε ως ακροατές στο σύνολο της διδασκαλίας. Οι ενεργοί συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος με 2 Άριες των Bach, Handel, Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi, Puccini, Mozart, Bizet ή άλλων γνωστών Γερμανών, Γάλλων και Ιταλών Συνθετών. Είναι προτιμότερο η εκτέλεση των έργων να γίνεται από μνήμης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Μαΐου στο τηλέφωνο: 25510-28757.

Οι ενεργοί συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν μέχρι το τέλος Μαΐου τις παρτιτούρες σε δύο σειρές φωτοαντιγράφων, εκτός εάν δηλώσουν ότι επιθυμούν να τους συνοδεύσει δικός τους πιανίστας, οπότε θα προσκομίσουν μόνο μια σειρά φωτοαντιγράφων των έργων.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση συμμετοχής στο τέλος του σεμιναρίου. Επίσης, εάν κριθεί από την καθηγήτρια σκόπιμο και εφικτό, θα πραγματοποιηθεί συναυλία συμμετεχόντων το βράδυ της δεύτερης μέρας του σεμιναρίου.

Οι ώρες πραγματοποίησης του σεμιναρίου θα είναι 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. εκάστη ημέρα, ενώ μπορεί και να αυξηθούν αν υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση ενεργών συμμετεχόντων. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 90€ για τους ενεργούς συμμετέχοντες και στα 40€ για τους ακροατές.

Η Αντωνία Καλογήρου, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο με καθηγητή τον Max Hallecker. Πήρε δίπλωμα μονωδίας από το Ελληνικό Ωδείο, με ‘Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο (τάξη Γιολάντας ντι Τάσσο). Ταυτόχρονα κέρδισε την υποτροφία Μαρία Κάλλας και συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό κοντά στην Jane Berbie, τον Jose van Dam και τον Arrigo Pola. Έχει παρακολουθήσει Master Classes των: Δ. Χωραφά, R. Knoll, Sheryll Milnes, Ghena Dimitrova, Anna Tomowa-Sintow, καθώς και το Opera Studio της Ακαδημίας Santa Cecilia στη Ρώμη υπό την επίβλεψη της Renata Scotto. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς (G.Verdi της Πάρμας και Tito Schipa).To 1997, κέρδισε το Α’ Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μαρία Κάλλας στην κατηγορία Oratorio-Lied. ‘Εκανε το οπερατικό της ντεμπούτο ερμηνεύοντας τον ρόλο της Διδούς (H. Purcell, Διδώ και Αινείας). Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής ως Αμέλια (Χορός Μεταμφιεσμένων), Eλιζέτα (Ο Μυστικός Γάμος), Παμίνα (Ο Μαγικός Αυλός), Μικαέλα (Κάρμεν), Mιμί (Μποέμ), Νέντα (Οι Παλιάτσοι), Άννα (Ναμπούκο), Βασίλισσα (Κώστας Καρυωτάκης). Έχει ερμηνεύσει την Ανίνα στην παραγωγή της Τραβιάτα στο Μ. Μ. Α. υπό την διεύθυνση του Richard Bonynge. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα Θεσσαλονίκης ως Μιμί (Μποέμ) και με την Όπερα Δωματίου. Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρο, Βέλγιο, Ελβετία, Νορβηγία) και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την μουσική baroque, ερμηνεύοντας μεγάλο αριθμό από καντάτες του J. S. Bach.

 


Συντάκτης Νewsroom 22 Μαΐου, 2012 14:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV