Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Γ’ Κατηγορίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2013 11:43

Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας  Γ’ Κατηγορίας από τον  Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει την πρόθεσή του να διοργανώσει εκ νέου σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας  Γ’ Κατηγορίας . Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις   ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού  ασφάλειας.

 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα μέχρι 30 ατόμων . Για την υλοποίηση ενός σεμιναρίου  απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον 20 αιτήσεων. Ο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να λάβει μέρος στα σεμινάρια πρέπει να συμπληρώσει σχετική αίτηση, την οποία μπορεί να προμηθευτεί από το γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης (4ος όροφος στο Επιμελητήριο Έβρου τηλ. 2551028880).


 Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Υπουργείο Εργασίας προς έγκριση του προγράμματος. Η διαδικασία έγκρισης απαιτεί χρονικό διάστημα 30 ημερών, δηλαδή το πρόγραμμα πρέπει να κατατίθεται μαζί με όλα τα δικαιολογητικά 30 ημέρες πριν την υλοποίησή του. Αλλαγές στους καταρτιζόμενους επιτρέπονται μέχρι 10 άτομα ανά σεμινάριο και εφόσον ενημερώνεται καταλλήλως το αρμόδιο για τον έλεγχο του προγράμματος Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), 5 ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος.

 Τα σεμινάρια αυτά θα παρακολουθούνται εξ ολοκλήρου από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο συνάδελφο και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η αντικατάστασή του (π.χ. από συγγενικά του άτομα ή υπάλληλους του.) Επισημαίνεται ότι τα σεμινάρια θα ελέγχονται από τα τοπικά Σώματα Επιθεωρητών Εργασίας του Υπουργείου.

 Το κόστος συμμετοχής στα εν λόγω σεμινάρια για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ανέρχεται στα πενήντα ευρώ (50,00€) κατ΄άτομο.

 Στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης σε όσους καταρτιζόμενους ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς όρους, αντίγραφο της οποίας κατατίθεται από τον καταρτιζόμενο στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

 Κατά την συμπλήρωση της αίτησης για τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας  Γ’ Κατηγορίας, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει μαζί του τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Φωτοτυπία ταυτότητας

Πιστοποιητικό Επιμελητηρίου ή Βεβαίωση ΔΟΥ

Σφραγίδα Επιχείρησης

Αντίγραφο Καταστατικού Λειτουργίας (μόνον για εταιρείες)

 

Ο Πρόεδρος

 

Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Μιχαηλίδης Νικόλαος


Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2013 11:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV