“Σαρώνει” ο κορονοϊός τους συνοριοφύλακες του Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2020 13:03

“Σαρώνει” ο κορονοϊός τους συνοριοφύλακες του Έβρου

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε συνοριοφύλακες, τα προβλήματα των υπηρεσιών και την νέα προκήρυξη που αναμένεται για 600 ακόμα προσλήψεις συνοριακών φυλάκων στον Έβρο μίλησε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς

Όπως εξήγησε ο κ. Γιαλαμάς οι υπηρεσίες βρίσκονται σε δυσχέρεια καθώς παρουσιάζονται συνεχώς κρούσματα σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες του Έβρου με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συνοριακοί φύλακες να βρίσκονται “εκτός πεδίου” καθώς εντοπίζονται θετικοί ή είναι σε καραντίνα κάτι που φέρνει αποδυνάμωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γιαλαμά αυτή την στιγμή ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στις σχολές αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και Κομοτηνής περίπου 11 ενώ στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης είναι πάνω από 6 θετικά κρούσματα και πάνω από 30 άτομα σε καραντίνα. Μεγάλο πρόβλημα που εντείνει την κατάσταση είναι η έλλειψη επαρκών ελέγχων και η μη πραγματοποίηση τεστ και σε παράτυπους μετανάστες και σε συνοριακούς φύλακες, θέμα που έχουν θίξει επανειλημμένως και η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων, και οι ενώσεις αστυνομικών αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος Ορεστιάδας.


Το κομμάτι της ενίσχυσης των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης του Έβρου είναι πολύ σημαντικό ωστόσο ακόμα εκκρεμούν ελλείψεις σε εξοπλισμούς και οχήματα έχοντας πάνω από 10 χρόνια οι συνοριακοί φύλακες να λάβουν χορηγία για ατομική εξάρτηση (ιματισμό και υπόδυση) με το κόστος να βαραίνει τους ίδιους.

Τέλος για την προκήρυξη που αναμένεται για τους 600 νέους συνοριοφύλακες που εξαγγέλθηκαν για τον Έβρο, η Ένωση έχει ήδη ζητήσει από την ηγεσία να παραμείνει η υψηλή μοριοδότηση για την εντοπιότητα, να υπάρξει αύξηση ορίου ηλικίας στα 32 έτη καθώς και καθορισμός για τον τόπο συμφερόντων.


Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2020 13:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV