Σαμοθράκη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση των εθελοντών γιατρών

Συντάκτης Νewsroom 31 Αυγούστου, 2020 15:23

Σαμοθράκη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση των εθελοντών γιατρών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση των πέντε εθελοντών γιατρών που εξέτασαν τους μαθητές του νησιού!

Η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σαμοθράκης μερίμνησε και παραβρέθηκαν στο νησί Οφθαλμίατρος, Καρδιολόγοι, Παιδίατρος και Οδοντίατρος, προκειμένου να διευκολυνθούν γονείς και μαθητές ως προς τη συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών (στα προ νήπια, στην Α’ Δημοτικού, στην Δ’ Δημοτικού, στην Α’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου), καθώς και για λόγους προστασίας από τη μεταβίβασή τους στην Αλεξανδρούπολη λόγω του COVID – 19.

Η δράση πραγματοποιήθηκε τα 2 τελευταία σαββατοκύριακα του Αυγούστου (22-23 και 28-29-30), στο Πνευματικό Κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» και στο Κέντρο Υγείας στη Χώρα. Διενεργήθηκαν περίπου 200 ιατρικές εξετάσεις στους μαθητές των εν λόγω βαθμίδων, αριθμός που μαρτυρεί την αναγκαιότητα της επανάληψης του Προγράμματος κάθε χρόνο, πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Ο Δήμος θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους συντελεστές της επιτυχούς διοργάνωσης, τους ιατρούς, κα Βασιλειάδου Σ.(Οδοντίατρο), κα Καζαντζίδη Β. (Παιδίατρο), κο Καπνά Σ. (Καρδιολόγο), κο Μαμούτο Χ. (Οφθαλμίατρο) και κο Παπά Π. (Καρδιολόγο), καθώς και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, κο Διαμαντόπουλο Γ. για την παραχώρηση 2 χώρων εξέτασης στο Κέντρο Υγείας της Χώρας.


Να ενημερώσουμε ότι εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα υγείας και Υπεύθυνη των ιατρικών δράσεων είναι η κα Βασιλειάδου Σωτηρία.


Συντάκτης Νewsroom 31 Αυγούστου, 2020 15:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV