Σήμερα η νέα τροπολογία για τους υγειονομικούς – Άμεση επιστροφή για όσους εμβολιαστούν

Συντάκτης Νewsroom 7 Σεπτεμβρίου, 2021 07:21

Σήμερα η νέα τροπολογία για τους υγειονομικούς – Άμεση επιστροφή για όσους εμβολιαστούν

Σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα τροπολογία για την επιστροφή των υγειονομικών στα καθήκοντά τους, μία ημέρα μετά την πρώτη δόση και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανένα. Τουναντίον. Γι’ αυτό άλλωστε προωθείται σύντομα, αύριο κιόλα, νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επόμενη μέρα μετά την πρώτη δόση και όχι σε 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Στους δύσκολους καιρούς οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση και αυτές καλούμε όλους να ακολουθήσουν», τόνισε.

Αντιδρούν στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας και οι υπάλληλοι στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης

Αναφορικά με τα νοσοκομεία του Έβρου, στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου 25 συνολικά είναι οι εργαζόμενοι, από κάθε ειδικότητα, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής λόγω άρνησης τους να εμβολιαστούν από την 1η Σεπτεμβρίου που άρχισε η ισχύς του μέτρου. Παράλληλα την ίδια περίοδο το ποσοστό των εμβολιασμένων υπαλλήλων στο νοσοκομείο έφτανε στο 94%. Η απομάκρυνση των 25 υγειονομικών αποτελεί πλήγμα και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου εξακολουθεί να αντιδρά στο θέμα της υποχρεωτικότητας, όπως τόνισε η πρόεδρος Έφη Μπουτζίκα μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ.


Την ίδια περίοδο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 35 ανεμβολίαστοι νοσηλευτές καταγράφηκαν από συνολικά 50 εργαζομένους. Ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Χριστόδουλος Μεντίζης, ανέφερε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ πως έδωσε την παραίτησή του “για να ταρακουνηθούν τα λιμνάζοντα ύδατα και να διεγείρω τις συνειδήσεις των συναδέλφων για όσα συμβαίνουν” ενώ τόνισε ότι πρέπει να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής, γιατί σε λίγο θα χαθούν οργανικές θέσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των ιδιωτών στο χώρο της υγείας.


Συντάκτης Νewsroom 7 Σεπτεμβρίου, 2021 07:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV