Ρ. Χατζηγιάννογλου για το νέο προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα αναχώματα του Ερυθροποτάμου και το Τμήμα Ψυχολογίας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Φεβρουαρίου, 2022 21:13

Ρ. Χατζηγιάννογλου για το νέο προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα αναχώματα του Ερυθροποτάμου και το Τμήμα Ψυχολογίας

Για την Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου που διεξήχθη την Κυριακή με σκοπό την πλήρωση θέσεων για το προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τις παραιτήσεις Τοκαμάνη και Πατσουρίδη, τον έλεγχο που πραγματοποίησε στα αναχώματα του Ερυθροποτάμου και τις αποφάσεις του ΔΠΘ για τα κτήρια που θα στεγάσουν το Τμήμα Ψυχολογίας μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου

Μετά τις δύο ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις οποίες δεν υπήρξε απαρτία εκλογή μελών για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε η εκλογή μελών προεδρείου με τη διαδικασία κατά πλάσμα δικαίου δηλαδή με διορισμό των πρώτων σε ψήφους από κάθε ψηφοδέλτιο: “Αν κάποιος επιθυμούσε να παραιτηθεί από αυτές μπορούσα να το δηλώσει εκ των προτέρων παρόλα αυτά δεν είχαμε κάποιο σχετικό έγγραφο ή απάντηση από τους δύο συνδυασμούς των κύριων Τοκαμάνη και Πατσουρίδη” ανέφερε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου οπότε διορίστηκαν ως αντιπρόεδρος ο κ. Τοκαμάνης και ως γραμματέας ο κ. Πατσουρίδης. Στη συνέχεια εφόσον δεν ήθελαν να εκτελέσουν αυτά τα καθήκοντα, έστειλαν τις παραιτήσεις τους οπότε και πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής 13 Φεβρουαρίου για την εκλογή νέων προσώπων στις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα για το δημοτικό συμβούλιο.
Αυτή την Κυριακή υπήρξε απαρτία, παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των δύο συνδυασμών και έγινε κανονικά η διαδικασία όπου εκλέχθηκαν ο κ. Τολίδης για την θέση του αντιπροέδρου από την παράταξη Τοκαμάνη και η κ. Ζαφειρόπουλου από την παράταξη του κυρίου Πατσουρίδη στη θέση της γραμματέως. Σημειώνεται ότι είναι τα δύο πρόσωπα που είχαν επιλέγει και στην πρώτη διαδικασία η οποία όμως ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Την θέση του προέδρου κατέλαβε νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου από την παράταξη του Δημάρχου. “Ευελπιστούμε ότι ήταν η τελευταία ειδική συνεδρίαση, ότι πλέον όλοι έχουνε συμμετοχή σύμφωνα με την επιθυμία τους και δεν θα έχουμε άλλες ενστάσεις ή άλλες παραίτησης διότι πιστεύω ότι πλέον ο καθένας έχει επιλέξει αυτό που επιθυμεί” ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννογλου. Μένει η διαδικασία φυσικά να επικυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης παράλληλα όμως υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί και η ένσταση του κ. Εμμανουηλίδη, ο οποίος είχε εκλεγεί πρόεδρος κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση, για την ακύρωση της αρχικής διαδικασίας. Απαντώντας στο σενάριο δικαίωσης της ένστασης του κ. Εμμανουηλίδη ο Δήμαρχος δήλωσε αρχικά ότι όλες αυτές οι διαδικασίες το τελευταίο διάστημα είναι πρωτόγνωρες για τον δήμο και εξήγησε ότι πιστεύουν πως σε περίπτωση που η τριμελής επιτροπή του άρθρου 152 κάνει αποδεκτή την ένσταση του κ. Εμμανουηλίδη τότε απλώς την επόμενη ημέρα ο κ. Εμμανουηλίδης θα είναι πρόεδρος χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία και σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η ένστασή πρόεδρος θα παραμείνει ο κύριος Παπακωνσταντίνου ο οποίος βρέθηκε στη θέση με τη διαδικασία του κατά πλάσματος διορισμού.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα του τελευταίου ενάμιση περίπου μήνα και όσα μεσολάβησαν για την ανάδειξη του προεδρείου ο κ. Χατζηγιάννογλου ανέφερε ότι δεν θέλει να δώσει κάποια συνέχεια ωστόσο σημείωσε ότι είναι κρίμα τα όσα διαδραματίστηκαν και οι καθυστερήσεις για κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποφευχθεί από τη νομοθεσία και πως στο τέλος το αποτέλεσμα επανήλθε σχεδόν στο ίδιο που κρίθηκε πριν ενάμιση μήνα. “Αυτό θα ήθελα ο κόσμος να το παρακολουθεί έστω από μακριά για να μπορεί αύριο να κρίνει για το πότε ένας που ασχολείται με τα κοινά ασχολείται με σκοπό την πρόοδο και πότε ασχολείται με σκοπό τη στασιμότητα” κατέληξε κλείνοντας το θέμα.


Έλεγχος σε φράγματα στην περιοχή των Μεταξάδων – Μόλις 2 εκατομμύρια εγκρίθηκαν για αντιπλημμυρικά από τα συνολικά 8 εκ. που χρειάζονται

Ο κ, Χατζηγιάννογλου μίλησε στην συνέχεια για τον έλεγχο σε φράγματα που πραγματοποίησε μαζί με αντιδημάρχους στην περιοχή των Μεταξάδων σήμερα με σκοπό να δουν την κατάσταση στον Ερυθροποτάμου και της θραύσης των αναχωμάτων, καθώς όπως γνωρίζουν από την Περιφέρεια, παρότι η περιοχή του Ερυθροποτάμου χρειάζεται 8 εκατομμύρια ευρώ για επισκευές αναχωμάτων έχουν εγκριθεί και θα διατεθούν από το υπουργείο για έργα μόνο δύο εκατομμύρια εξ αυτών. Οι εργασίες το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν από τα βόρεια του δήμου και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα για να κρίνουν πως θα κινηθούν μελλοντικά οι εργασίες. “Δεν ξέρω αν θα κρατήσουν το λόγο τους και μέσα στη χρονιά θα έχουμε τα υπόλοιπα έξι (σ.σ. εκατομμύρια) πάντως αν μες στο καλοκαίρι δεν έχουμε κάποιο νέο για τα υπόλοιπα φράγματα και τις θραύσεις αυτών και θελήσουν να μας οδηγήσουν στον επόμενο χειμώνα με ανοιχτά τα αναχώματα και να κινδυνεύουν πάλι οι τοπικές κοινότητες, οι γεωτρήσεις, οι καλλιέργειες και τα λοιπά, δεν νομίζω ότι θα το αφήσουμε ή θα το επιτρέψουμε. Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι καλό θα ήταν και από το Υπουργείο και από την Περιφέρεια να δουν σοβαρά το θέμα του Ερυθροποτάμου είτε με τον καθαρισμό της κοίτης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, είτε με τη συντήρηση των αναχωμάτων” εξήγησε ο κ. Χατζηγιάννογλου αναλύοντας τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω μη έγκαιρων παρεμβάσεων.

5η Έδρα του ΔΠΘ το Διδυμότειχο – “Η απόφαση για τις εγκαταστάσεις δείχνει τον ερχομό ενός ακόμη τμήματος στο μέλλον”

Τέλος ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου σχολιάζοντας την ανακοίνωση της συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για το κτιριολογικό και τις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν με σκοπό να στεγάσουν μόνιμα το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο αναφέρθηκε στην σοβαρή δουλειά που κάνει το Δημοκρίτειο και πώς αναλύοντας την απόφαση και τις εγκαταστάσεις που αναμένεται να γίνουν στην πόλη του Διδυμοτείχου, γίνεται εύκολα αντιληπτό όχι απλώς ότι το Διδυμότειχο θα είναι η πέμπτη έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και πως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τον ερχομό ενός ακόμα τμήματος στο μέλλον. Ταυτόχρονα με το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα του κτιριακού για την προσωρινή στέγαση του τμήματος με σκοπό αυτό να λειτουργήσει από το Σεπτέμβρη και μάλιστα ο κ. Χατζηγιάννογλου βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα για αυτό το σκοπό: “πιστεύουμε ότι θα λυθεί γρήγορα το πρόβλημα“. Παράλληλα είναι σχεδόν σίγουρο πως τον Απρίλιο που θα βγει ο ακαδημαϊκός χάρτης για όλη την Ελλάδα θα είναι ενταγμένο και το Τμήμα Ψυχολογίας με έδρα το Διδυμότειχο από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Φεβρουαρίου, 2022 21:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV