Ροροπούλου Vs Χαμαλίδη: “ΔΕΝ επιτρέπεται να κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάχτυλο τους και να υποκρίνονται τους νόμιμους και τους ηθικούς”

Συντάκτης Νewsroom 27 Μαρτίου, 2012 19:43

Ροροπούλου Vs Χαμαλίδη: “ΔΕΝ επιτρέπεται να κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάχτυλο τους και να υποκρίνονται τους νόμιμους και τους ηθικούς”

 

20120327-202836.jpg


Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου  Ορεστιάδας, οι σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις νιώθουν την ανάγκη να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους, καθώς οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους για προσωπικά ζητήματα αρχίζουν να απασχολούν αρνητικά τους πολίτες της Ορεστιάδας. Έτσι, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Ο. και δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου κ. Μουζά, κα Αριάδνη Ροροπούλου, έλαβε τον λόγο και προσπάθησε να απαντήσει στα όσα καταγγέλλει τον τελευταίο καιρό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λευτέρης Χαμαλίδης. Μετά από έντονες αντιδράσεις των συμβούλων, ο προεδρεύων της συνεδρίασης αφαίρεσε το λόγο από την κυρία Ροροπούλου, η οποία αναγκάστηκε να διανείμει το κείμενο το οποίο είχε αποφασίσει να διαβάσει.

Το κείμενο έχει ως εξής: “Επειδή όπως διευκρίνισε και ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην προηγούμενη συνεδρίαση, έχει προκύψει μία “πολιτική αντιπαράθεση”, σχετικά με θέματα νομιμότητας και ηθικής, όσον αφορά την λειτουργία μας ως δημόσια πρόσωπα, οφείλω να εκφράσω στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δική μου θέση. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε αμέτοχοι σε θέματα τέτοιας φύσεως, να λέμε ότι μας κουράζουν και να τα βλέπουμε με απαξίωση. Η ανεργία μαστίζει στην εποχή μας, το κάθε ευρώ που δαπανάται από το δημόσιο έχει πλέον τεράστια αξία και οι συνάνθρωποι μας απαιτούν πλέον την απόλυτη διαφάνεια, την ειλικρίνεια και τη δικαιοσύνη. Υποκριτικές στάσεις, ατιμωρησία, διαδικασία πρόσληψης συγγενών ή των διαφόρων προστατευόμενων από δημόσια πρόσωπα, και πράξεις που τίθενται σε πλαίσια νομιμότητας και ηθικής, είναι – ειδικά στις ημέρες μας – θέματα ιδιαίτερα σοβαρά και δεν πρέπει να μένουν αιωρούμενα, χωρίς απαντήσεις. Εμείς ώς ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., αλλά και εγώ προσωπικά ως δημοτική σύμβουλος έχω πλέον ζητήσει από τους αρμοδίους τις απαραίτητες απαντήσεις, ώστε να καθαρίσει κάθε υπόνοια και να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο”.
Συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι “Επειδή ΔΕΝ επιτρέπεται να κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάχτυλο τους και να υποκρίνονται τους νόμιμους και τους ηθικούς, καταδικάζοντας αναίσχυντα ως παράνομες και ανήθικες άλλες διαδικασίες, και επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι , αλλά και να φαίνεται τίμια”, ενημερώνω ξεκάθαρα ότι ο δικός μου αγώνας για τιμιότητα και ηθική δυναμώνει ακόμη περισσότερο, όταν βλέπω να λαμβάνουν χώρα γύρω μου ξεδιάντροπες υποκριτικές πρακτικές, τις οποίες καλύπτουν με δήθεν επιθετικές και καταγγελτικές κινήσεις κάποιοι που θέλουν να ονομάζουν τον εαυτό τους “πολιτικό ον” “.

Στο τέλος του κειμένου της προβαίνει σε αυτοκριτική για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “Η πολιτική απαιτεί ειλικρίνεια και ο πολιτισμός καθαρή ψυχή. Με ειλικρινή μετριοφροσύνη μπορώ να πώ ότι αυτά τα διαθέτω ως εφόδια τόσα χρόνια στην πορεία μου για αυτά θα αγωνίζομαι διαρκώς. Όσοι αντίθετα ευαγγελίζονται άλλες πρακτικές , θα με βρίσκουν μπροστά τους, αλλά από πολιτική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.”

 


Συντάκτης Νewsroom 27 Μαρτίου, 2012 19:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV