Ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει ο Παναγιώτης Τροχόπουλος σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 9 Μαρτίου, 2011 10:28

Ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει ο Παναγιώτης Τροχόπουλος σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

 

Παναγιώτης Τροχόπουλος


O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει δύο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ορεστιάδα και στην Αλεξανδρούπολη με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο. Η εκδήλωση της Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού για τα «Θεοδώρεια 2011», σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 και ώρα 8:00 μ.μ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, ενώ η εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης θα λάβει χώρα την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Ο Βεροιώτης πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1982. Από το Σεπτέμβριο του 2000 υπήρξε μαθητής του διάσημου Ρώσου πιανίστα Nikolai Petrov στο Kρατικό Ωδείο της Μόσχας “Tchaikovsky”, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2006. Τον Οκτώβριο του 2000 βραβεύτηκε από την “Societe d’ encouragement au Progress” της Ακαδημίας Τεχνών στο Παρίσι για την εκτέλεση της σονάτας του Liszt σε σι ελάσσονα. Με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει 15 προγράμματα ρεσιτάλ και 30 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα (μεταξύ άλλων και όλα τα κοντσέρτα του Rachmaninov), έχει εμφανιστεί σε διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ρουμανία και ΗΠΑ. Μερικοί από τους μαέστρους με τους οποίους έχει συνεργαστεί, είναι οι Murad Annamamedov, Tomasz Bugaj, Ovidiu Balan, Grigor Palikarov και Octav Calleya. Κάποιες από τις περασμένες του συμπράξεις με ορχήστρα περιλαμβάνουν το 2ο κοντσέρτο του Brahms με την  Φιλαρμονική της πόλης Pazardjik (Βουλγαρία) καθώς και το 3o κοντσέρτο του Prokofiev με τη συμφωνική ορχήστρα του Kissinau (Μολδαβία), το 1ο κοντσέρτο του Liszt με τη δημοτική ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το 3o κοντσέρτο του Rachmaninov με τη συμφωνική ορχήστρα της ρωσικής πόλης Yaroslavl. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ Αθηνών, το φεστιβάλ «Μουσικό Κρεμλίνο» της Μόσχας, το φεστιβάλ Ναυπλίου και το English Music Festival, όπου παρουσίασε ένα ρεσιτάλ με έργα του Josef Holbrooke. Το 2002 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το 1ο φεστιβάλ Arensky της Μόσχας στο εξωτερικό με συναυλίες στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ το 2004, 2005 και 2006 ήταν ένας από τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες του διεθνούς φεστιβάλ της Μάλτας.

Η δισκογραφική του δουλειά αποτελείται από 6 CDs, το πρώτο από τα οποία περιλαμβάνει την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Pavel Pabst που κυκλοφορεί στην Cameo Classics και έγινε ηχογράφηση του μήνα στο Music Web International.

Ο δίσκος του με έργα Holbrooke (αρ.1) έλαβε εξαιρετικές κριτικές ακόμη και από το περιοδικό Gramophone.

Τα προγράμματα που θα ερμηνεύσει στα ρεσιτάλ του στο Έβρο αποτελούνται από έργα των ALKAN, LISZT,  RACHMANINOV, SCRIABIN & MEDTNER. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός πιανίστας που έχει παρουσιάσει ορισμένα από αυτά στον Ελλαδικό χώρο, λόγω των υπερβατικών τεχνικών τους απαιτήσεων.

Η εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης θα συνδυασθεί με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θρακιώτη συγγραφέα Δρ. Όμηρου Μαυρίδη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Dortmund, με τίτλο «Δακρυσμένο διαμάντι – Το παράθυρο μιας Πομάκας στον ουρανό» που θα γίνει από την φιλόλογο κα Άννα Δεληγιάννη.

Η είσοδος και για τις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 9 Μαρτίου, 2011 10:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV