Ρενταρή: Ναι στο Ν/Σ για το Λιμενικό Σώμα όμως απαραίτητος ο διάλογος με τους Εβρίτες

Συντάκτης Νewsroom 24 Φεβρουαρίου, 2011 00:45

Ρενταρή: Ναι στο Ν/Σ για το Λιμενικό Σώμα όμως απαραίτητος ο διάλογος με τους Εβρίτες

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη « Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε « είναι ένα νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος, κάτι που έχει να γίνει από εποχής Βενιζέλου».


Η κ. Ρενταρή στην ομιλία της επικεντρώθηκε κυρίως στην τροπολογία που αφορά τον Νομό Έβρου. Όπως τόνισε στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να εφαρμοστεί άμεσα η πρόβλεψη για την δημιουργία κέντρων πρώτης υποδοχής. Ωστόσο, όλος αυτός ο σχεδιασμός κατά την κ. Ρενταρή θα πρέπει να συνάδει με τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Γι’αυτό το λόγο αναφέρθηκε «στην ανάγκη δημοσίου διαλόγου για την επιλογή του χώρου για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κοινωνική αναταραχή».

Τέλος, στην ομιλία της η κ. Ρενταρή τόνισε πως οι Εβρίτες «έχουν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλους όσους η ανάγκη τους έριξε στα μέρη τους και στους παλιννοστούντες και στους οικονομικούς πρόσφυγες και λαθρομετανάστες λόγω της πολυπολιτισμικής τους ταυτότητας και της φιλόξενης φύσης τους».  Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Εβριτών θα πρέπει το Κράτος και η Πολιτεία να τα λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους για οποιαδήποτε μελλοντική παρέμβαση.


Συντάκτης Νewsroom 24 Φεβρουαρίου, 2011 00:45

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV