Ραγκούσης: Δεν υφίσταται θέμα υποχρηματοδότησης των δήμων

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2011 07:52

Τη διαβεβαίωση ότι «σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται θέμα υποχρηματοδότησης των δήμων και των περιφερειών», δίνει, παρέχοντας και τα σχετικά στοιχεία, ο υπουργόςΕσωτερικών Γιάννης Ραγκούσηςσε επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς, με αφορμή τον ένα χρόνο από την ψήφιση του «Καλλικράτη».


«Τα σταθερά έσοδα των ΟΤΑ υπολογισμένα με τον πιο ασφαλή τρόπο, στη βάση των τρεχουσών αποδόσεων της κρατικής χρηματοδότησης, ανέρχονται σε ύψος 4 δις € για τους δήμους και 670εκ. € για τις περιφέρειες και υπερκαλύπτουν τις δαπάνες για την λειτουργία και άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτές υπολογίστηκαν σε συνολικό ύψος3,8 δις € για τους δήμους και 582 εκ. για τις περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένου δε του κόστους εξυπηρέτησης του δανεισμού τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, όπου επαναλαμβάνονται στην ουσία τα στοιχεία που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα μαζί με την Κεντρική Βάση Δεδομένων.

Επιπλέον, τονίζεται ότι τη στιγμή που «το 2009 το  κόστος της αυτοδιοίκησης για τον κρατικό προϋπολογισμό ανήλθε συνολικά, όπως προκύπτει από τα επίσημα συνημμένα στοιχεία, σε 4,8 δις, μετά τον Καλλικράτη, περιορίζεται στα  3,6 δις, δηλαδή μειωμένο κατά 1,2 δις. Έτσι, η νομοθέτηση της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  συνοδεύτηκε  από εξοικονόμηση της τάξης του 25% σε σχέση με το κόστος του 2009 ως αποτέλεσμα του νέου μοντέλου οικονομικής διαχείρισης, της συγκέντρωσης δυνάμεων, των περιορισμών των δαπανών και των οικονομιών κλίμακας της αυτοδιοίκησης».


 


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2011 07:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV