Π. Γερουλάνος στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ: “Πολύ λίγες φορές έχει γίνει σωστή πολιτική για τον Έβρο”

Συντάκτης Νewsroom 10 Φεβρουαρίου, 2021 17:29

Π. Γερουλάνος στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ: “Πολύ λίγες φορές έχει γίνει σωστή πολιτική για τον Έβρο”

Στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” με τους Χάρη Κανταρίδη και Γιάννη Βαβαλικούδη μίλησε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και επικεφαλής της παράταξης “Αθήνα είσαι εσύ” Παύλος Γερουλάνος

Σχολιάζοντας αρχικά την επίσκεψη του Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην περιοχή και τις αντιδράσεις των κατοίκων για την επέκταση της δομής στο Φυλάκιο ο κ. Γερουλάνος εξήγησε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλά λάθη για την μεταναστευτική και αναπτυξιακή πολιτική στην περιοχή και άλλη μια φορά συνεχίζονται τα λάθη.

Κανείς στο υπουργείο Τουρισμό δεν σκέφτεται τον Έβρο και την Θράκη ως τουριστικό προορισμό” ανέφερε επιπρόσθετα ο κ. Γερουλάνος αναφορικά με την αναπτυξιακή πολιτική στην περιοχή αναλύοντας δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη στον Έβρο ως απάντηση στην μεγάλη ανεργία ενώ κατέκρινε νομοσχέδια τα οποία προωθεί η κυβέρνηση και το σχέδιο Πισσαρίδη, Επιπρόσθετα ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι τώρα είναι η ώρα να γίνουν αλλαγές για την αναπτυξιακή πολιτική στην Θράκη ώστε να βοηθηθεί και η τοπική οικονομία, ενώ σημαντικό είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία αγορών και στις τοπικές κοινωνίες.


Ακόμη ο κ. Γερουλάνος απάντησε για κοινωνικά προβλήματα όπως το ασφαλιστικό το οποίο χαρακτήρισε “βόμβα έτοιμο να εκραγεί“, τις κοινωνικές υπηρεσίες όπου οι δήμοι έχουν κάνει καλύτερη δουλειά σε σχέση με το κεντρικό πολιτικό σύστημα ωστόσο τόνισε ότι χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές κυρίως για την οικονομία. Απαντώντας για το αν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο κ. Γερουλάνος εξήγησε πως προέχει η συζήτηση για αλλαγή πολιτικής για σοβαρά ζητήματα “εάν αρχίσουμε να μπαίνουμε σε αυτήν την κουβέντα δεν θα ανοίξουμε ποτέ αυτά τα θέματα“.

Αναφορικά με τον Έβρο συζητήθηκε η συνεισφορά του κ. Γερουλάνου με την υλοποίηση του μουσείου Καραθεοδωρή στην Νέα Βύσσα ως πόλο έλξης τουρισμού και πολιτισμού στην περιοχή, θέμα με το οποίο είχε ασχοληθεί ο ίδιος και εξήγησε ότι είναι και προσωπική η σχέση και η σύνδεσή του καθώς έχει συγγενικούς δεσμούς με τον Καραθεοδωρή.


Συντάκτης Νewsroom 10 Φεβρουαρίου, 2021 17:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV