Πότε πέφτει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Συντάκτης Νewsroom 13 Μαΐου, 2020 11:53

Πότε πέφτει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις

Όπως άλλαξαν σχεδόν όλα στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας μετά την επέλαση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, έτσι θα πρέπει να διαχειριστούμε και διαφορετικά το επόμενο τριήμερο ξεκούρασης και φυγής.

Ο λόγος για το το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που πάντα είναι το πρώτο του καλοκαιριού και δίνει το, ψυχολογικό, έναυσμα για το καλοκαίρι. Φέτος «πέφτει« τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής.


Στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας, ενώ οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά εάν το επιθυμούν.

Ερωτηματικό παραμένουν οι «αποδράσεις», καθώς ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσουν οι πολίτες λόγω της πανδημίας. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι το πρώτο τριήμερο μετά την χαλάρωση των μέτρων και όλα δείχνουν ότι πλέον θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στα νησιά, έστω υπό όρους και προϋποθέσεις.

Στις 8 Ιουνίου θα είναι ανοικτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Η έναρξη λειτουργίας τους έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου, αν  το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις

Από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως, παρόλο που έπεσε στο τραπέζι ως αίτημα των καταστηματαρχών το σενάριο να ανοίξει η εστίαση στις 25 Μαΐου, εξακολουθεί -τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- να ισχύει το χρονοδιάγραμμα για 1η Ιουνίου.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ, μπαρ κλπ πιέζουν για επίσπευση του ανοίγματος λειτουργίας (η ΚΥΑ για τα τραπεζοκαθίσματα κλπ αναμένεται να υπογραφεί σήμερα) και περισσότεροι από 130.000 εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον, ωστόσο οι επιστήμονες της επιτροπής έχουν αμφιβολίες κατά πόσον θα έπρεπε τα μέτρα να αρθούν μία εβδομάδα νωρίτερα και τι επιπτώσεις θα είχε αυτό.


Συντάκτης Νewsroom 13 Μαΐου, 2020 11:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV