Πως πλένονται οι κουρτίνες του μπάνιου!

Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2018 15:52

Πως πλένονται οι κουρτίνες του μπάνιου!

Ένα αιώνιο πρόβλημα της νοικοκυράς είναι ο καθαρισμός των κουρτινών του μπάνιου. Δεν είναι  λίγες  οι φορές  που στο τελείωμα τους παρατηρούμε να βρομίζουν και να μουχλιάζουν, με αποτέλεσμα να τις πετάμε και να αγοράζουμε καινούργιες. Και μετά απο λίγο καιρό…φτού και από  την αρχή!!!

 Σας προτείνουμε λοιπόν 3 απλούς τρόπους που θα ανανεώσουν τις κουρτίνες του μπάνιου μας  χωρίς να χρειάζεται να τις αντικαθιστούμε συνέχεια με καινούργιες
Μαγειρική Σόδα:
Οι χρήσεις αυτού του υλικού είναι πάμπολες. Και μια από αυτές είναι η βοήθεια που μας προσφέρει στο καθαρισμό των κουρτινών μας. Τρόπος χρήσης: Βάζουμε τις κουρτίνες μαζί με δυο πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων μας στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα μαγειρικής σόδας στο απορρυπαντικό μας κατα τη διάρκεια του πλυσίματος και μισή κούπα ξυδιού στο ξέβγαλμα. Μην μπει στο στεγνωτήριο!
Λευκαντικό:
Εξαφανίζει τη μούχλα στο τελείωμα της κουρτίνας.Τρόπος χρήσης: Πλένετε τις κουρτίνες μας ,μαζί με δύο πετσέτες για να αποφύγουμε το σούφρωμα/τσαλάκωμα, σε ζεστό νερό με μισή κούπα λευκαντικού χλώριου και ¼ της κούπας απορρυπαντικό. Βάλτε το στο πλυντήριο σε χαμηλές στροφές στο πρόγραμα για τα ευαίσθητα.Τοποθετήστε τις κουρτίνες μαζί με τις πετσέτες στο στεγνωτήριο στη χαμηλότερη θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Αμέσως μετά τις κρεμάμε στη θέση τους για να στεγνώσουν εντελώς.
Ξύδι:
Όχι μόνο στο μαγείρεμα Φιλενάδες, αλλά και στο πλύσιμο των κουρτινών! Καθαρίζει τους άσχημους λεκέδες που αφήνει η μούχλα.Τρόπος χρήσης: Τοποθετούμε τις κουρτίνες μας μαζί με δύο πετσέτες στο πλυντήριο μας. Προσθέτουμε μισή κούπα απορρυπαντικού και μισή κούπα μαγειρικής σόδας στη κυρίως πλύση στο κανονικό πρόγραμμα . Στο πρώτο ξέβγαλμα προσθέστε 1 κούπα λευκού ξυδιού. Μην το βάλετε σε πρόγραμμα στυψίματος. Τέλος βγάλτε τις  κουρτίνες και κρεμάστε τες να στεγνώσουν.

Συντάκτης Νewsroom 5 Μαρτίου, 2018 15:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV