Πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον οδοντίατρο πριν την επίσκεψη

Συντάκτης Νewsroom 16 Μαρτίου, 2020 12:43

Πρώτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον οδοντίατρο πριν την επίσκεψη

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξετάζουν οι οδοντίατροι και αυτά ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία για να κρίνεται η αναγκαιότητα τόνισε μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Έβρος ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Έβρου Σαράντης Τσιρτσίδης

Οι ασθενείς θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να μην μπαίνουν στην λογική να προλάβουν να διορθώσουν τα οδοντιατρικά τους προβλήματα πριν να προσβληθούν από τον ιό τόνισε ο κ. Τσιρτσίδης προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί επίσκεψη σε οδοντιατρείο εάν ο ασθενής έχει παρουσιάσει το παραμικρό σύμπτωμα.


Γενικότερα οι οδοντίατροι όπως και οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων συστήνουν στο κοινό να επικοινωνούν μαζί τους αρχικά μέσω τηλεφώνου και σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες να αποφεύγουν τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων προτιμώντας παυσίπονα που περιέχουν την παρακεταμόλη ως δραστική ουσία. Σχετικά με τα αντιβιοτικά ο κ. Τσιρτσίδης συστήνει στους πολίτες να μην τα χρησιμοποιούν πριν ρωτήσουν το γιατρό τους ή αν δεν πάρουν επιβεβαίωση από φαρμακοποιό.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσιρτσίδης η στοματική υγιεινή θα πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όχι μόνο τώρα που επικρατεί η πανδημία αλλά γενικότερα και διέψευσε όσα δημοσιεύματα θέλουν τα στοματικά να θωρακίζουν έναντι του κορονοϊού.


Συντάκτης Νewsroom 16 Μαρτίου, 2020 12:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV