Πρόσκληση για έκτακτη Αιμοδοσία

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 9 Ιανουαρίου, 2021 09:20

Πρόσκληση για έκτακτη Αιμοδοσία

Πρόσκληση για έκτακτη Αιμοδοσία. Μεγάλη Έλλειψη Αίματος.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφέρθηκε στους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στο εθνικό σύστημα αιμοδοσίας το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προτρέποντας όλους τους πολίτες να εδραιώσουν την Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία σε θεμέλιο κοινωνικής συνείδησης, ως Τακτική Εθελοντική Προσφορά Αίματος στον Άγνωστο Ασθενή.

Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης προσκαλεί εθελοντές αιμοδότες να δίνουν τακτικά αίμα, λόγω της έλλειψης που επικρατεί λόγω της πανδημίας.


Οι εικόνες των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών που είναι χρόνια σκλαβωμένοι στα κρεβάτια των νοσοκομείων, δεν είναι παραμύθια, ούτε φαντασιώσεις, είναι αλήθειες που δεν αφήνουν περιθώριο αδιαφορίας και απαξίωσης.

Εξ αιτίας της μεγάλης έλλειψης αίματος, οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ανήμποροι να τους βοηθήσουν στο ελάχιστο. Η έλλειψη αίματος είναι Γεγονός, δεν ιατρικό τρίκ!

Έτσι “τα Παιδιά της Θαλασσαιμίας” (οι χρόνια Πάσχοντες Μεσογειακής Αναιμίας) για να μην πεθάνουν, αναγκάζονται κάθε μήνα να πληρώνουν δότες αίματος για να μεταγγιστούν με τρεις μονάδες αίματος που χρειάζονται για να ζήσουν ως τον επόμενο μήνα που θα ξαναχρειασθούν, νέα μετάγγιση με άλλες 3 μονάδες για να ζήσουν ένα νέο Γολγοθά ζητιανιάς, για να ζήσουν άλλον ένα μήνα.

Ζούνε ένα κύκλο πόνου και αγωνίας ως το τέλος της μαρτυρικής ζωής τους.

Ζούνε με δυσκολίες και με πόνο την ζωή τους διότι, όλοι εμείς οι υγιείς δεν ήμασταν ικανοί να τους συμπαρασταθούμε, στον δύσκολο αγώνα της μαρτυρικής πορείας ως το άδοξο Τέλος τους.

Αναβάλλονται επεμβάσεις ασθενών και μεταγγίσεις παιδιών Μεσογειακής Αναιμίας.
Η Συμπόνια της Τελευταίας Στιγμής δεν φτάνει, να καλύψει τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, τραυματίες, γέννες και επεμβάσεις.

Τηλέφωνο Γραφείου: 25510-20478, 6973080111.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 9 Ιανουαρίου, 2021 09:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV