Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: “Το 10% των κρουσμάτων είναι υγειονομικό προσωπικό”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Μαρτίου, 2020 14:07

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: “Το 10% των κρουσμάτων είναι υγειονομικό προσωπικό”

Το 10% των κρουσμάτων κορονοϊού που νοσούν πανελλαδικά ανήκει στο υγειονομικό προσωπικό, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό σε σύγκριση με την φάση της πανδημίας που βρίσκεται η χώρα μας, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος μίλησε σήμερα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ.

Μέχρι και σήμερα νοσούν 98 άτομα από προσωπικό των νοσοκομείων, με τους 4 πιο σοβαρά ενώ έχασε την ζωή του ένας γιατρός στο νοσοκομείο Καστοριάς. Τρία από αυτά τα κρούσματα σε προσωπικό αφορά το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους: δεν τίθενται πλέον σε 14ημερη καραντίνα οι γιατροί με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (σε κάποια νοσοκομεία τίθενται σε καραντίνα για 7 μέρες και σε άλλα καθόλου, αναφέρει ο κ. Γιαννάκος), δεν γίνονται αρκετοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε προσωπικό αλλά και σε ασθενείς (λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων) και τέλος και σημαντικότερο είναι η έλλειψη μέσων προστασίας (στολές, μάσκες και άλλα είδη).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έκανε αναφορά για τις αλλαγές στις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν το προσωπικό των νοσοκομείων και εκφράζει την πεποίθηση πως με αυτήν την τακτική (που όπως ανέφερε γίνεται για να μην σημειώνονται κενά στο προσωπικό) το σύστημα υγείας θα βρεθεί σε πολύ δυσκολότερη θέση μακροπρόθεσμα με την πορεία εξέλιξης του ιού. “Έπρεπε να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας από τον Ιανουάριο” τόνισε ενώ συμπλήρωσε πως την “μεγάλη μάχη” θα δώσουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται εδώ και καιρό στα νοσοκομεία και όχι οι νεοπροσληφθέντες ελλείψει εμπειρίας.



Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Μαρτίου, 2020 14:07

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV