Κομοτηνή: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 24 Μαρτίου, 2021 09:04

Κομοτηνή: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου  1821

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Επανάσταση του 1821 και ο Ελληνισμός εορτάζει την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Επανάσταση του 1821 και ο Ελληνισμός εορτάζει την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, τα οποία ουδόλως μειώνουν το σεβασμό και τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Επανάστασης.

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, την Κομοτηνή.


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και των Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.
  • Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 08:00π.μ. και φωταγώγηση των στρατοπέδων.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

  • 08:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
  • 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.
  • Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.
    Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή.
  • 10:50 Επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
  • 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει Κατάθεση στεφάνων , σύμφωνα με το ΦΕΚ Τεύχος Β΄ 1119/22.03.2021 άρθρο μόνο σελ. 13602, αποφάσεις τροποποίησης “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVIS-19 στο σύνολο της Επικράτειας”, θα πραγματοποιηθεί από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
  • 18:10 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Το στρατιωτικό σκέλος της εκδήλωσης παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας ανάλογα, με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης.

Τελετάρχες ορίζονται οι: Ευγενία Εξακοΐδου & Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Εθελοντική συμμετοχή στην εκφώνηση Ειρήνη Τσακίρη.

Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμοι παρακαλούνται να καταρτίσουν, προσαρμοσμένο στις ισχύουσες και τις τοπικές συνθήκες, δικό τους πρόγραμμα στα πλαίσια του προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ.


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 24 Μαρτίου, 2021 09:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV