Πρωτοφανής απάντηση του Δημάρχου Ορεστιάδας στον Πρόεδρο του Ορμενίου

Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουνίου, 2012 09:10

Πρωτοφανής απάντηση του Δημάρχου Ορεστιάδας στον Πρόεδρο του Ορμενίου

 

Δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στη, μέχρι στιγμής ανύπαρκτη, παραίτηση του Προέδρου Ορμενίου και την επιστολή του, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δημήτρης Μουζάς, δηλώνει τα εξής:


«Χωρίς καμία έκπληξη πληροφορήθηκα τις θέσεις του κυρίου Ματζαράκη, για θέματα που αφορούν το Ορμένιο. Γνώριζα ότι ο κύριος Πρόεδρος, για λόγους που αφορούν τον ίδιο, την παράταξή του και τους  συνυποψηφίους του, ήταν από καιρό έτοιμος να παραιτηθεί. Η πρόθεσή του αυτή γίνεται τώρα προσπάθεια να πάρει τη μορφή «ηρωικής εξόδου», αν και το αποτέλεσμα απλά γελοιοποιεί τους εμπνευστές και διεκπεραιωτές αυτής της φαρσοκωμωδίας.

Απαντώ λοιπόν σε όσα αναφέρει στην επιστολή του:

-Δεν είναι μόνο τον τελευταίο 1,5 χρόνο που δεν υπάρχει κλητήρας στο Ορμένιο, αλλά πολλά περισσότερα χρόνια, αφού απλά δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

-Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του Γραμματέα, όπως ακριβώς ίσχυε και με την προηγούμενη δημοτική αρχή Τριγώνου του νόμου Καποδίστρια.

-Το αν τα χόρτα «πνίγουν στην κυριολεξία το χωριό και τα νεκροταφεία» μπορούν να το αντιληφθούν όλοι, με τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την απάντησή μου.

-Έργα αποκατάστασης αγροτικής οδοποιϊας έγιναν εγκαίρως από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου. Αμέσως μετά τις πρόσφατες βροχές, από τις αρχές – μέσα Ιουνίου, άρχισαν και πάλι αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους οι αγρότες. Το ίδιο γίνεται σε όλη την έκταση του Δήμου Ορεστιάδας.

-Για την αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού σε όλο το Δήμο, οι ενέργειες έγιναν εγκαίρως προ μηνών με τη διενέργεια διαγωνισμού. Και πάλι όμως ακολούθησαν αλληλοενστάσεις μεταξύ υποψηφίων αναδόχων και έτσι, προκειμένου να μην υπάρχει πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση, αποφασίσαμε να κάνουμε νέο διαγωνισμό που θα λύσει το πρόβλημα.

-Για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, ο Δήμος έκανε όλες τις ενέργειες άμεσα και ο Δήμαρχος επικοινώνησε πολλάκις με όλους τους αρμόδιους φορείς. Αυτοί όμως, ακόμα και προεκλογικά, έριχναν τις ευθύνες αλλού, προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες ψηφοφόρους. Είναι γνωστό ποιοι φταίνε  για την ταλαιπωρία των κατοίκων του Ορμενίου και κανείς δε μπορεί να τους κοροϊδέψει.

-Η μη ύπαρξη (μη προβλεπόμενου) κλητήρα στο Ορμένιο, δε φαίνεται να προβλημάτισε τον κύριο Πρόεδρο, αφού έστειλε τα κλειδιά και την επιστολή στο Δήμο Ορεστιάδας χρησιμοποιώντας ως ανεπίσημο «κλητήρα» τον επικεφαλής της παράταξής του κύριο Μαυρίδη.

-Περίμενα ότι ο κύριος Πρόεδρος θα είχε παραιτηθεί από καιρό πριν, όταν το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ του αιτήματος για τον απολύτως απαραίτητο αναδασμό στο Ορμένιο , απόφαση που εστάλη στην Περιφέρεια. Τότε έπρεπε να παραιτηθεί ο κύριος Ματζαράκης, αφού οι σύμβουλοι της  παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο και ο επικεφαλής κύριος Μαυρίδης,  δεν ψήφισαν αυτό το έργο πνοής για τους κατοίκους του Ορμενίου.

Είναι από τις πολύ λίγες φορές που απαντώ σε όσα διαδίδουν για το Δήμο Ορεστιάδας διάφοροι με άπλετο ελεύθερο χρόνο για συκοφαντίες, ψεύδη και παραπληροφόρηση.

Το κάνω μόνο, γιατί η ιταμότητα του κυρίου Προέδρου και των υποκινητών του, είναι πρωτοφανής.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το καλύτερο του Δήμου και των δημοτών, χωρίς κραυγές και ψίθυρους, προσπαθώντας για το καλύτερο και το εφικτό, μέσα στη δύσκολη συγκυρία που περνάει όλη η πατρίδα.


Συντάκτης Νewsroom 27 Ιουνίου, 2012 09:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV