Προχωράει στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 27 Φεβρουαρίου, 2021 10:20

Προχωράει στις πλάτες της τοπικής κοινωνίας η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή ή η Επιτροπή Αγώνα αναρτήθηκε εχθές στην διαύγεια η απόφαση που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε κατά την παρουσία του στην περιοχή ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης οτι θα συνεχιστεί ο διάλογος αναρτήθηκε εχθές στη διαύγεια “μισθωτήριο” έκτασης 33,5 στρεμμάτων στην περιοχή.Το γεγονός από μόνο του δείχνει για ακόμη μια φορά ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί αναφορικά με το ζήτημα της επέκτασης του ΚΥΤ γίνονται αιφνιδιαστικά χωρίς να λαμβάνεται η υπόψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Η Επιτροπή Αγώνα που συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ορεστιάδας με πρόεδρο της τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη συγκλήθηκε εκτάκτως εχθές το βράδυ προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα και να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της. Στο σχετικό δελτίο τύπου που δόθηκε πριν από λίγο στην δημοσιότητα αναφέρει ως προσχηματικό τον διάλογο των προηγούμενων εβδομάδων από πλευράς κυβέρνησης και ανακοινώνει τις επόμενες κινήσεις της:


«Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας στις 26/02/2021». 

Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο (Διαύγεια) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα « Ανάληψη και δέσμευση πίστωσης 27.917 € για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κ.Υ.Τ Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας», αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνει υπόψη την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Θράκης σε μία επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση. Αποδεικνύεται ότι ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της.

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, σε έκτακτη συνεδρίαση της, την Παρασκευή 26/02/2021 αποφάσισε:

  •  Νομική διερεύνηση για την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.
  • Σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου Ορεστιάδας, την Κυριακή 28/02/2021 και ώρα 12:00, για καθορισμό ημερομηνίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας και όσων άλλων ενεργειών απαιτηθούν.

Η Επιτροπή Αγώνα υπενθυμίζει ότι υπάρχει ενεργή πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δια ζώσης συνάντηση.

Ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 27 Φεβρουαρίου, 2021 10:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV