Προσωπική επίθεση Δαλαμαγκίδη μετά την καταγγελία Χαμαλίδη

Συντάκτης Νewsroom 9 Μαρτίου, 2012 17:01

Προσωπική επίθεση Δαλαμαγκίδη μετά την καταγγελία Χαμαλίδη

Σε πολιτική, αλλά και προσωπική διαμάχη εξελίσσεται η σοβαρότατη καταγγελία, που εξέδωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χαμαλίδης Λευτέρης εναντίον του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Ορεστιάδας κ. Δαλαμαγκίδη Βασίλειου και αφορά στις επικείμενες προσλήψεις ανέργων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Έβρος “Ματιές στην ενημέρωση” με τη δημοσιογράφο Σούλα Καπετανίδου, ο κ. Χαμαλίδης κλήθηκε να επιβεβαιώσει τα όσα εγγράφως καταγγέλλει εναντίον του κ. Δαλαμαγκίδη, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στηρίζονται σε καλά διασταυρωμένες πληροφορίες πολιτών, που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, αλλά και δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, ζητώντας παράλληλα την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Ορεστιάδας.


Αμέσως μετά υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Δαλαμαγκίδη, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στα όσα του καταλογίζει ο κ. Χαμαλίδης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία για την επιλογή των προσληφθέντων είναι απολύτως διαφανής και σύμφωνη με τον ΑΣΕΠ. Δεν αρνήθηκε ότι δέχτηκε πολλούς υποψηφίους στο γραφείο του, τους οποίους όπως ανέφερε βοήθησε κατευθύνοντας τους προκειμένου να συμπληρώσουν σωστά το έντυπο της αίτησης. Πέρασε, όμως, και στην αντεπίθεση αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες επί προσωπικού – οικογενειακού θέματος του κ. Χαμαλίδη και μίλησε για μη νόμιμη πρόσληψη της συζύγου του τελευταίου στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης απάντησε στην προσωπική επίθεση, που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Δαλαμαγκίδης και διαβεβαίωσε ότι η πρόσληψη της συζύγου του σε πρόγραμμα του Α.Π.Θ. έγινε καθόλα νόμιμα, καθώς διέθετε τα απαιτούμενα προσόντα. Επίσης, δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί την όλη διαδικασία επιλογής από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τους άλλους φορείς, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης έριξε και η παρέμβαση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας κ. Χασανίδη Πέτρου, ο οποίος χαρακτήρισε την καταγγελία του κ. Χαμαλίδη ως … χαζομάρες. Υπερασπίστηκε τη διαφάνεια της διαδικασίας επιλογής από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, επαναλαμβάνοντας ότι η μοριοδότηση είναι συγκεκριμένη για τον κάθε υποψήφιο και δεν μπορούν να υπάρξουν τυχόν παρεμβάσεις. Τέλος, ανακοίνωσε ότι η αγωνία των υποψηφίων για τις συνολικά 639 θέσεις πεντάμηνης εργασίας θα λάβει τέλος εντός της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

 


Συντάκτης Νewsroom 9 Μαρτίου, 2012 17:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV