Προστατέψτε τα δάση μας!

Συντάκτης Νewsroom 23 Αυγούστου, 2011 08:28

Προστατέψτε τα δάση μας!


Οι μέρες που ακολουθούν προβλέπεται να είναι από τις δυσκολότερες του φετινού καλοκαιριού. Η θερμοκρασία, η υγρασία αλλά κυρίως οι άνεμοι θα κυμανθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα στην περιοχή μας πράγμα που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πρόκληση και εξάπλωση πυρκαγιάς.


Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί  και να κάνουμε το ελάχιστο που μας αναλογεί για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Αν θέλουμε λοιπόν να αποτρέψουμε καταστροφικές πυρκαγιές πρέπει τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες να τηρήσουμε τους παρακάτω κανόνες:

  • Δεν κάνουμε καύση σκουπιδιών ή ξερών χόρτων και κλαδιών.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Το Δίκτυο Εθελοντών Δασοπροστασίας Έβρου συνδράμοντας το δύσκολο έργο της φύλαξης τω δασών μας στελεχώνει το φυλάκιο ΑΕΤΟΣ 4 στην περιοχή της Ιάνας επιτηρώντας  μια ευρεία περιοχή βόρεια της Αλεξανδρούπολης. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και οι υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της δασοπροστασίας υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Στην προσπάθειά μας αυτή θα θέλαμε και άλλους φίλους μαζί μας! Αν θα επιθυμούσατε να γνωρίσετε την ομάδα μας και να εγγραφείτε ως μέλη μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.dasoprostasia.net (και στο facebook «ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΒΡΟΥ»).

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Αυγούστου, 2011 08:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV