Προσοχή εφιστά η αστυνομία στους ηλικιωμένους: Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα σε άγνωστα άτομα!

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2011 07:49

Εξιχνίαση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου ατόμου


Εξιχνιάστηκε, κατόπιν συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, η υπόθεση απάτης σε βάρους ηλικιωμένου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 15-6-2011, 25χρονος ημεδαπός μετέβη στο σπίτι ηλικιωμένου ημεδαπού (ετών 71) και προφασιζόμενος γνωριμία με συγγενικό του πρόσωπο,  του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 200 Ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία του φερομένου ως δράστης, ο οποίος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Την προανάκριση ενεργεί από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

 

Συμβουλές σε ηλικιωμένα άτομα σχετικά με απάτες

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες:

  • Αν σας χτυπήσουν το κουδούνι, μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα σε άγνωστα άτομα και κυρίως μην επιτρέπετε την είσοδο  σε αυτά.
  • Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
  • Αντιμετωπίστε με επιφυλακτικότητα και προφύλαξη οποιοδήποτε άγνωστο άτομο θα συναντήσετε στην πόρτα σας ή στους κοινόχρηστους χώρους  της πολυκατοικίας σας και κυρίως εκείνα τα άτομα που σας ζητούν να εισέλθουν στην οικία σας προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες.
  • Σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις, μην πανικοβάλλεστε και προσπαθήστε να επιδεικνύετε ψύχραιμη συμπεριφορά.
  • Αν προσέξετε κάποιον που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι σας ή τη γειτονιά σας, ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία στον αριθμό  «100» ή στον αριθμό του Αστυνομικού Τµήµατος της περιοχής σας, αναφέροντας τον τόπο (Δ/νση) και τι είδατε ή ακούσατε.
    • Κρατήστε ελεύθερη την τηλεφωνική σας σύνδεση (σταθερό ή κινητό), για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες, µέχρι να φθάσει η Αστυνομία.
  • Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία,  στενοί συγγενείς)
  • Να συμβουλεύετε και να ενημερώνετε, για τα παραπάνω θέματα, τα ηλικιωμένα συγγενικά σας πρόσωπα, προκειμένου να τα προστατεύσετε από ενδεχόμενες απάτες σε βάρος τους, καθότι είναι γνωστό ότι αποτελούν ευπαθή στόχο.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2011 07:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV