Προεκλογικό “Μανιφέστο” από τον Πασχάλη Γουτκίδη (Υποψήφιο για το χρήσμα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ στον Δήμο Ορεστιάδας)

Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2010 16:19

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Φίλε, Φίλη,

Ένας συνδυασμός στην πιο δημοκρατική λειτουργία του, θεωρείται ένα δυναμικό πολιτικό μόρφωμα, που θα πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη συστοιχία με την τοπική κοινωνία και τις κοινωνικές συνθήκες. Αντιλαμβάνεται τα σημεία των καιρών εμπλουτίζεται σε στελεχιακό δυναμικό, αναβαθμίζεται κάθε φορά, λειτουργεί όμως με συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικών και ηθικών αρχών, ανεξάρτητος από ατομικές επιδιώξεις. Η εναλλαγή των προσώπων, πολιτικά και ηλικιακά νέων, διασφαλίζει την απαραίτητη φρεσκάδα, όρεξη και ορμή για δράση, δεν επιτρέπει τη δημιουργία καθεστωτικών συνθηκών, ούτε ευνοεί την ανάπτυξη σχέσεων με χαρακτηριστικά συστήματος διαπλοκής.

Από την άλλη, η δημιουργία στην ομάδα του συνδυασμού της «Δεξαμενής Σκέψης» από έμπειρα στελέχη που δοκιμάστηκαν στην πράξη, ακτινογραφεί με ηρεμία τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δημιουργεί μαζί τους ένα πολιτικό απόθεμα μελλοντικών έργων που θα συγκλίνουν στον ένα και μοναδικό στόχο: την ωφέλεια του συνόλου των κατοίκων του νέου Δήμου.

Έτσι λοιπόν ένα πρώτο πολιτικό πλαίσιο είναι το εξής:

Όχι στις επαγγελματικά μόνιμες θέσεις έμμισθων αιρετών. Ανακύκλωση των προσώπων ανά 2 χρόνια στις θέσεις αυτές για να δοκιμασθούν όλοι.

Μέγιστος συνολικός χρόνος παραμονής σε έμμισθα αξιώματα – δυο τετραετίες. Υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει τον χρόνο αυτό μετατίθενται στον κύκλο της «δεξαμενής σκέψης» του συνδυασμού. Ως υποψήφιος ο Πασχάλης Γουτκίδης, δεσμεύεται στον κανόνα των δυο τετραετιών.

Χαμηλός ηλικιακός μέσος όρος ψηφοδελτίου, με πολλά καινούργια πρόσωπα. Με απόφαση του συνδυασμού και εάν χρειάζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θεσμοθετείται ‘‘Αντιδημαρχία Νεότητας’’, μια θέση που καταλαμβάνει ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος, ηλικίας μέχρι 35 ετών.

Με απόφασή του στην πρώτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, θέλοντας να αποδείξει ότι κατανοεί πραγματικά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες: για την πρώτη διετία, ψηφίζει τη μείωση σε ποσοστό 50% των αποζημιώσεων όλων των έμμισθων αιρετών θέσεων του, από τον ίδιο τον Δήμαρχο μέχρι τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου οποιουδήποτε θεσμικού οργάνου του. Με την οικονομία που επιτυγχάνεται, προτείνεται η δημιουργία «Ειδικού Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης & Βοήθειας», για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα στο νεοσύστατο Δήμο. Η απόφαση για τη δεύτερη διετία επικαιροποιείται αναλόγως.

Οι εκλογικές δαπάνες του συνδυασμού, ακολουθούν τον κανόνα του Υπουργείου και στο ύψος και στον τρόπο, με βάση το τελευταίο νομοσχέδιο. Ο συνδυασμός θα δέχεται οικονομική βοήθεια ύψους μέχρι 5 Ευρώ, που θα καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο ανώνυμα ή επώνυμα (τον τρόπο τον επιλέγει ο χορηγός), που στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας θα κατατεθεί στην εφορία. Δέσμευση μας εκ των προτέρων – η δημοσιοποίηση του πραγματικού κόστους της εκλογικής δαπάνης, όπως αυτή καταγράφεται στο βιβλίο εσόδων-εξόδων του συνδυασμού.

Οι υποψήφιοι, που θα στελεχώσουν το συνδυασμό με τη συμμετοχή τους δηλώνουν ανεπιφύλακτα ότι αποδέχονται το πλαίσιο των Αρχών του, όπως περιγράφεται στο παρόν κείμενο.


Συντάκτης Νewsroom 13 Αυγούστου, 2010 16:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV