Προβληματισμένοι οι αγρότες του Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 18 Ιανουαρίου, 2011 12:37

Προβληματισμένοι οι αγρότες του Έβρου

Ως ένα από τα πιο δύσκολα έτη στον αγροτικό τομέα χαρακτήρισε το 2010 ο εκπρόσωπος των αγροτών του  Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης στη χθεσινή σύσκεψη των αγροτών και κτηνοτρόφων στο εργατικό κέντρο της Ορεστιάδας, ενώ ακόμη πιο απαισιόδοξος τις εξελίξεις του κλάδου μέσα στο 2011.


Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών για το 2011 είναι σύμφωνα με την ομοσπονδία των αγροτών η αύξηση των εισφορών για την ασφάλιση των προϊόντων στον ΕΛΓΑ, ο οποίος θα λειτουργήσει βάσει ανταποδοτικού καθεστώτος, γεγονός, που σημαίνει πως οι αγρότες θα πρέπει να προκαταβάλλουν το ποσοστό το 4% της αξίας των προϊόντων που σκοπεύουν να καλλιεργήσουν.

Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ είναι ένα επιπλέον ζήτημα, που προβληματίζει έντονα τον αγροτικό κόσμο, καθώς σημαίνει την πιθανή κατάργηση των συνεταιριστικών οργανώσεων.

Επίσης η αύξηση των τιμών αγροτικού ρεύματος και πετρελαίου έρχεται να εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής στα ύψη με συνέπεια η αγροτική καλλιέργεια να μην αποδίδει ακόμη και σε περίπτωση που αυξανόταν οι τιμές παραγωγού.

Ακούστε:

Γιάννης Μαργαριτίδης, εκπρ. Αγροτών


Συντάκτης Νewsroom 18 Ιανουαρίου, 2011 12:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV