Πράσινο φως έδωσε στην περιβαλλοντική μελέτη για την περιφερειακή οδό Αλεξανδρούπολης το Συμβούλιο της ΠΑΜΘ…

Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2011 08:50

Ομόφωνα θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου κατασκευής περιφερειακού δρόμου Αλεξανδρούπολης, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του.


Η εισήγηση έγινε από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου- Μαυρανεζούλη, η οποία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και ότι ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής γίνεται πράξη από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στην ίδια συνεδρίαση η κ. Νικολάου εισηγήθηκε το θέμα που αφορά τη σύναψη και το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Σαμοθράκης για το έργο παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο σχολικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Σαμοθράκης. (Εγκρίθηκε ομόφωνα)

«Το έργο έχει οικολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά και θα συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας» ανέφερε η κ. Νικολάου.

Το έργο, που εντάσσεται στο γενικότερο αειφόρο ενεργειακό σχέδιο δράσης του δήμου Σαμοθράκης, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και στοχεύει στην επίτευξη μεγάλου ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας και αντίστοιχη μείωση εκπομπών CO2, για το δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας. Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση του κελύφους του κτιρίου και των Η/Μ συστημάτων του και με την υλοποίηση τους αναμένεται μείωση περίπου κατά 57% της κατανάλωσης ενέργειας και κατά 52% των εκπομπών CO2 του κτιρίου.

Το Περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε επίσης με πλειοψηφία (δυο λευκά από την Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ) την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Μελέτη για την προστασία και ανάδειξη των ευρημάτων του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας- Ζώνης»

Στην εισήγηση της η κ. Νικολάου τόνισε ότι το έργο στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη των ευρημάτων του τύμβου, από τα σημαντικότερα ευρήματα της χώρας μας και αναδεικνύει την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Για το ίδιο θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο όρισε τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σταύρο Παπαθανάκη ως εκπρόσωπο στην Επιτροπή Παρακολούθησης της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης.

 

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2011 08:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV