Ποιοι δικαιούνται μειωμένα ενοίκια και τον Μάιο

Συντάκτης Νewsroom 7 Μαΐου, 2021 10:32

Ποιοι δικαιούνται μειωμένα ενοίκια και τον Μάιο

Μειωμένο ενοίκιο στο 60%, για την κύρια κατοικία ή την κατοικία του παιδιού που σπουδάζει μακριά από την κύρια κατοικία του, θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Αντίθετα, το 100% του ενοικίου θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούσαν τον Απρίλιο, αλλά ανήκουν στη λίστα των πληττόμενων, με αποτέλεσμα να πλήρωσαν τον προηγούμενο μήνα κουρεμένο κατά 40% ενοίκιο.

Καταβολή αποζημίωσης

Οριστικές αποφάσεις για το καθεστώς που θα ισχύσει το επόμενο διάστημα αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει την ειδική πλατφόρμα προκειμένου οι οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια.


Όπως έχει συμβεί και στις προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις, απαραίτητες προϋποθέσεις για τους δικαιούχους αποζημίωσης είναι:

α) Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

β) Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο/νομική οντότητα να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

γ) Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

δ) Ο μισθωτής-επιχείρηση να είναι κατά περίπτωση δικαιούχος απαλλαγής της υποχρέωσης καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος.

ε) Να τελεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας/ναυτολόγησης, του μισθωτή ή συζύγου/έτερου μέρος συμφώνου συμβίωσης.

στ) Να τελεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, ενός τουλάχιστον γονέα με τέκνο-εξαρτώμενο μέλος το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του.


Συντάκτης Νewsroom 7 Μαΐου, 2021 10:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV