Ποδηλατοπορεία από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

Συντάκτης Νewsroom 22 Ιουνίου, 2011 07:14

Ποδηλατοπορεία από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων


Στα πλαίσια δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνεται και ποδηλατοπορεία με αφετηρία την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου το Σάββατο 25/6/2011 και ώρα 18:00 στους δρόμους της πόλης και τερματισμό στο Δημοτικό Αναψυκτήριο – Άλσος Ανδριανουπόλεως, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ορεστιάδας και το Δήμο Ορεστιάδας.

Στόχοι της δράσης είναι αφενός μεν να παρακινήσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο που είναι ένα καθαρά οικολογικό μέσο μεταφοράς και αφετέρου δε, την πολιτεία να δώσει οικονομικά κίνητρα για τη χρήση και την αγορά. Το ποδηλάτου πλεονεκτεί σε σχέση με τα άλλα μέσα μεταφοράς καθώς για τη παραγωγή του χρησιμοποιούνται ελάχιστες πρώτες ύλες και για την κίνηση του χρησιμοποιείται μόνο ανανεώσιμη μορφή ενέργειας, αυτή της τροφής. Επίσης δεν εκπέμπει καυσαέρια και περιορίζει την αστική ηχορύπανση.


Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας για τη συμβολή της στην ομαλή και ασφαλή διοργάνωση της ποδηλατοπορείας.

 


Συντάκτης Νewsroom 22 Ιουνίου, 2011 07:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV