Πλούσιο το πρόγραμμα του Μάρτη στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες που θα επισκεφθούν τη Νέα Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 28 Φεβρουαρίου, 2014 11:17

Πλούσιο το πρόγραμμα του Μάρτη στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ με γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες που θα επισκεφθούν τη Νέα Ορεστιάδα

Τετάρτη 05/03/14 | ΔΥΟ παραστάσεις, απογευματινή 18:30, βραδινή 21:15.

“Τώρα που Γυρίζει” του Ντέιβιντ Μάμετ
Παίζουν: Αλέκος Συσσοβίτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ευτυχία Γιακουμή
Μετάφραση: Αντώνης Πέρης, Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λίνα Μότσιου. Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.


ToraPouGirizei A

Μία παράσταση για τη ΦΙΛΙΑ, τον ΕΡΩΤΑ, τις ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ, τα ΟΝΕΙΡΑ, τα ΠΡΕΠΕΙ και τα ΘΕΛΩ μας! Το έργο «Τώρα που Γυρίζει» (Speed the plow) του Ντέιβιντ Μάμετ, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικάνους συγγραφείς, είναι μια σάτιρα στην αλαζονεία της εξουσίας και του χρήματος. Έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ στις 3 Μαΐου του 1988 με τους Τζο Μαντένια (Gould), Ρον Σίλβερ (Fox) και Μαντόνα (Karen). Ήταν υποψήφιο για τα βραβεία ΤΟΝΥ καλύτερου έργου, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου ηθοποιού που το κέρδισε ο Ρον Σίλβερ. Από τότε έχει ανέβει αναρίθμητες φορές σε όλο τον κόσμο με τεράστια επιτυχία. In 2008 it played at London’s Old Vic Theatre, starring artistic director Kevin Spacey as Fox, Jeff Goldblum as Gould, and Laura Michelle Kelly as Karen. [ 2 ]Το 2008 ανέβηκε και στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου, με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισυ ( Fox) και τους Τζεφ Γκόλντμπλουμ (Gould) και Λώρα-Μισέλ Κέλλυ (Karen).
Η υπόθεση: Ένας επιτυχημένος παραγωγός (Αλέκος Συσσοβίτης), μόλις έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Παραγωγής σε ένα από τα μεγαλύτερα Στούντιο του Χόλυγουντ. Ο επί σειρά ετών φίλος του και στενός συνεργάτης (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), έχει έτοιμη την πρόταση προς τον νέο Διευθυντή: Μια συμφωνία συνεργασίας, με έναν από τους πιο γνωστούς σταρ του Χόλυγουντ, για έναν εξασφαλισμένο εμπορικό θρίαμβο. Τώρα είναι η ευκαιρία και των δύο να γεμίσουν με «ωραία, γεμάτα, χορταστικά τσουβάλια λεφτά», όπως περιγράφει γλαφυρά ο ήρωας του Μάμετ. Τα σχέδια τους και την ευφορία τους, έρχεται να ανατρέψει μια γοητευτική γραμματέας ( Ευτυχία Γιακουμή). Η φρεσκάδα ο ενθουσιασμός και η γοητεία της κοπέλας αλλάζει την άποψη του Διευθυντή, υπενθυμίζοντάς του τα δικά του χρόνια της αθωότητας. Μήπως τώρα είναι η δική του ευκαιρία να προτείνει στον κόσμο ένα ποιοτικό έργο; Μια θέση ισχύος άλλωστε, δεν αποτελεί ταυτόχρονα και μια θέση ευθύνης; Σθεναρός αντίπαλος στα νέα του σχέδιά θα σταθεί ο φίλος του.
– Μπορεί κανείς να ανατρέψει το σύστημα που τον έχει αναδείξει;
– Υπάρχει επιτυχία χωρίς κέρδος; Ευτυχία χωρίς χρήμα;
– Μπορεί μία όμορφη και φιλόδοξη γυναίκα να ανατρέψει τα σχέδια και να καταστρέψει την καριέρα ενός επιτυχημένου άνδρα;
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος 15 ευρώ. Μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, αμεα, συνταξιούχοι) 12 ευρώ.

 

Σάββατο 08/03/14 | 8:30 μ.μ.

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας | Η 1η ημέρα περιλαμβάνει τις βραβευμένες ταινίες:
Dead End (15΄), Νικολέτα (19΄), Ριετα (13΄), Γεννήτρια (19΄), Εθελοντές (20΄), Δεν είμαι τώρα εδώ (9΄), Σκιαμαχια (14΄), Travel Express (23΄). Συνολική διάρκεια προβολής: 132΄.

 

Κυριακή 09/03/14 | 8:30 μ.μ.

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας | Η 2η ημέρα περιλαμβάνει τις βραβευμένες ταινίες:
Στο κατώφλι (19΄), Μαθήματα Οδήγησης (20΄) Memory Reloaded (20΄), Συνθήκη 10/60 (21΄), Counting Happiness (12΄), Άννα (22΄), Red Hulk (26΄). Συνολική διάρκεια προβολής: 140΄.

 

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11/03/14 | Δύο ημέρες παραστάσεων στις 9:00 μ.μ.

“Η Πόρνη από πάνω”

του Αντώνη Τσιπιανίτη
με την Κατερίνα Διδασκάλου

ΦΩΤΟ  1

Η παράσταση που παίζεται για Τρίτη χρονιά και έχει κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με την εξαιρετική ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου στο ρόλο της Ερατούς.
Το κείμενο είναι αρκετά ευρηματικό, έχει γωνίες με εκπλήξεις, αλλά δεν το κουνάει ρούπι από την πραγματική ζωή. «Η πόρνη από πάνω» σου λέει όμορφα, με τρόπο, μία ιστορία της διπλανής πόρτας, αραιώνοντας την πίκρα με χιούμορ και σκουπίζοντας τα δάκρυα με χαραμάδες ελπίδας. Μία γυναίκα από την Πρέβεζα, η Ερατώ, ακολουθεί τον αστυνομικό σύζυγό της στην Αθήνα. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…

ΑΦΙΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΚΕΤΗ
Το δράμα μίας χώρας εκτυλίσσεται παράλληλα με την τραγωδία της Ερατούς. Μόνο που εσύ, από ένα σημείο και μετά, αρχίζεις να αδικείς όλα αυτά, την ιστορία, το μήνυμα, τον έρωτα, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, διότι απλά, σε κάποια σημεία, η ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου σκεπάζει τα πάντα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταμάτης Πατρώνης, ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Δημήτρης Ανδριανός, ΜΟΥΣΙΚΗ: Μιχάλης Ρουμπής – Ιωάννης/Ιόλαος Μανιάτης, ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Ελένη Αναγνωστοπούλου, ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Μιχάλης Ρουμπής, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μηνάς Μινατσής

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

 

Τετάρτη 26/03/14

«Ο Γιαννάκης»
ένα λαϊκό, παραδοσιακό, διαδραστικό παραμύθι, με ζωντανή μουσική από την Ομάδα «aRT»
Είναι η περιπέτεια ενός παιδιού, που ξεκινάει ένα ταξίδι, αναζητώντας την τύχη του. Θα καταφέρει ο Γιαννάκης μέσα από δοκιμασίες, προδοσίες και αινίγματα, να μείνει αγνός και τίμιος; Τελικά η αγνή καρδιά, θα νικήσει το ψέμα, τη φιλαργυρία και τον εγωισμό;

giannakis1

Παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο και ζωντανή μουσική.
Συντελεστές:
Σκηνοθέτης: Νικολέττα Βλαβιανού, Απόδοση κειμένου: Γιοβάννα Μακκά, Μουσικός: Κωνσταντίνος Ψάλλας, Φως: Γιώργος Σπηλιόπουλος, Κοστούμι-Σκηνικό-Παραγωγή: Καλλιτεχνική εταιρεία «aRT», Ομάδα «aRT»: Νικήτας Αναστόπουλος, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Eλένη Καρβέλη, Γιοβάννα Μακκά, Ρεγγίνα Παντελίδη και η Νικολέττα Βλαβιανού.

 

Πέμπτη 27/03/14 | 7:00 μ.μ.

“Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά”

Η Παιδική Σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ με υπερηφάνεια παρουσιάζει το μεγάλο μας κωμικό ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο παραμύθι – κωμωδία για όλη την οικογένεια “ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ” του ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ. Ένα από τα δημοφιλέστερα παραμύθια που παρουσιάζεται με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον δημοφιλή και αγαπητό μας ηθοποιό ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ μαζί με καλλιτέχνες της νέας γενιάς και με την ευφάνταστη πλοκή του, διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους.

SAMPLE 2Α

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου για το έργο: “Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω να σκηνοθετήσω αλλά και να παίξω σε ένα μαγικό παραμύθι, και είναι πραγματικά πρόκληση. Η αθωότητα μαζί με το χιούμορ, οι παραλληλισμοί του παλιού με τις σύγχρονες καταστάσεις με κάνουν να νοιώθω παιδί αλλά και ταυτόχρονα υπεύθυνος μεγάλος. Πιστεύω ότι αυτή η παράσταση θα γοητεύσει αλλά και θα διδάξει. Και το πιο χαρακτηριστικό, ο θεατής θα δει ότι πολλά που αναφέρονται σε μία παραμυθένια ιστορία συμβαίνουν και τώρα στην πραγματικότητα…”
Στην παράσταση ακόμα παίζουν οι ηθοποιοί: ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ, Μανώλης Κονταξάκης, Χρήστος Μπρούντζας και η Φωτεινή Θωμοπούλου.
Διασκευή: Χάρης Γεωργιάδης, Μουσική: Νίκος Στρατηγός, Μακέττες κοστουμιών: Σήλια Δεμίρη, Χορογραφίες: Άννα Μαρία Μπονάτσου, Σκηνικά: Νίκος Γεωργίου.

 

Παρασκευή 28/03/14

“Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι”| Δύο παραστάσεις: 17:30 & 19:30

1526234_626910350689399_1598816344_n

Η Καλλιτεχνική Εταιρία «Προσκήνιο» και η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζουν το έργο «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ροντίδη με 11μελη θίασο. Η είσοδος είναι 8 ευρώ.

 

Δευτέρα 31/03/14

Βιβλιοπαρουσίαση. Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Ελένη Πριοβόλου, μας υποδέχεται στο ΔΙΟΝΥΣΟ με τα νέα της βιβλία!

Ελένη Πριοβόλου

 

Οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ

– “Τα Ρούχα του Βασιλιά”
από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Μαρτίου, τα πρωινά στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα γεμίσουν παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της πόλης που θα παρακολουθήσουν την Παιδική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

– “Υπάρχει και Φιλότιμο”
η Κεντρική Σκηνή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ μετακομίζει στο Διδυμότειχο, στο Θέατρο “Ορφέας” για 4 παραστάσεις: την Κυριακή 9, το Σαββατοκύριακο 15 & 16, και την Κυριακή 23 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ.

 Οι νέες παραγωγές. Στα τέλη Μαρτίου ξεκινάνε τα ταξίδια τους και οι καινούριες παραγωγές που ετοιμάζει ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ από την Παιδική Σκηνή και την Κεντρική Σκηνή, με παραστάσεις τα Σαββατοκύριακα μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων.

http://www.dionysos-net.gr/


Συντάκτης Νewsroom 28 Φεβρουαρίου, 2014 11:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV